Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Europa će drhtati

Bayern slaže turbostroj: Barca dobila šamar pa stigla čudesna ponuda

Barcelona se u Münchenu odbila od zida, a potom ju je Manchester United napao s leđa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je pokucala na vrata u Säbener Strasseu s upitom za koliko bi Bayern prodao Thiago Alcantaru. Katalonski Sport piše da su Bavarci bili iznenađeni, jer Barca im je prepustila Thiaga 2013. bez većeg otpora. Katalonci su u međuvremenu shvatili koliku su pogrešku napravili i sada ga žele natrag, no čini se da taj film neće gledati.

Pogledajte bahatog Messija: Da je ovo napravio Ronaldo, svi bi ga razapeli

Čelnici Bayerna odgovorili su kolegama iz Barcelone da ispod 90 milijuna eura ne želi ni započinjati pregovore. U prijevodu to znači da Bayern nema namjeru prodati svojeg veznjaka. Štoviše, Bavarci namjeravaju graditi momčad upravo oko Thiaga, kojeg smatraju ključnim ili jednim od ključnih igrača svoje momčadi.

Bayern gradi megamomčad

Bayern već sada ima odličnu pa i sjajnu momčad, no na Allianz Areni slaže se turbostroj. Bavarci planiraju izgraditi grandioznu ekipu, koja neće biti samo uz bok Realu i Barceloni, nego će biti i jača od dvaju najvećih rivala.

Da bi izgradili takvu momčad, prvi uvjet je da ne prodaju najbolje igrače, a tek nakon toga dolazi selekcija novih pojačanja. Carlo Ancelotti navodno zahtijeva da mu se, među ostalim, pribavi još barem jedan vrhunski ofenzivni igrač, a u Bayernu razmišljaju o Jamesu Rodriguezu i Alexisu Sanchezu.

Talijanski stručnjak želi imati još veću raznovrsnost koja bi mu omogućila brojne solucije u građenju igre prema naprijed. Rodriguez ili Sanchez došli bi ga kao šlag na već raskošnu tortu.

Man. United nudi Barceloni za Neymara 200 milijuna eura

Sve su to signali koji govore da Barcelona odustaje od Thiaga i svu pažnju preusmjerava prema Parizu i Liverpoolu. Marco Verratti i Philippe Coutinho glavne su mete kada su u pitanju pojačanja u veznom redu, Isco je također želja, ali teško je zamisliti da će ga Real prepustiti Barci, dok općenito glavni „pick“ ostaje desni bočni Arsenala Hector Bellerin.

Dok Barca kopa po tuđem dvorištu, morat će pripaziti i na svoju avliju. Engleski mediji raspisali su se kako Manchester United „napada“ Neymara. Na Old Traffordu su navodno spremili ponudu Barceloni od 200 milijuna eura, dok Neymaru nude plaću od 25 milijuna eura neto godišnje, čime bi postao najplaćeniji nogometaš Premierlige.

Brazilac je nedavno produžio ugovor s Barcelonom, no to ne mora ništa značiti. Ako se interesi poklope, sve je moguće. Ljeto će, čini se, biti jako  burno.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider