Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Super iznenađenje

Transferna "bomba": Barca traži zamjenu za Suareza i dovodi veliko pojačanje

Barcelona traži napadača koji će zamijeniti Luisa Suareza, koji će uskoro napuniti trideset godina...

Barcelona i Atletico Madrid budno motre situaciju u Chelseaju i spremni su poslati ponudu za 28-godišnjeg napadača Diega Costu. Informaciju s okusom senzacije u eter je plasirao engleski Independent.

Španjolski napadač brazilskih korijena na ratnoj je stazi s Antonijem Conteom. Costa se navodno sukobio s talijanskim trenerom i izbačen je iz momčadi pred gostovanje kod Leicestera u prošlom kolu Premierlige.
Chelsea je objavio službenu informaciju da Costa nije bio u sastavu zbog problema s leđima, ali malo tko vjeruje u to objašnjenje.

Engleski fotografi uhvatili su Costu kako sam trenira po kiši što je još jedan prilog tezi da je pod disciplinskom mjerom. Navodno su Costini suigrači pokušali uvjeriti Contea da ga pomiluje i vrati u momčad, no ovaj je to za sada odbio.

Iako u Chelseaju tvrde da ne namjeravaju prodati Costu, kako stvari stoje čini se da bi ipak napustiti Stamford Bridge. Costa navodno ima lukrativne ponude kineskih klubova, spekulira se da je to jedan od razloga sukoba s Conteom, no u priču su se ubacili Barcelona i Atletico.

Barca traži zamjenu za Suareza

Prema informacijama Independenta, Barcelona traži adekvatnu i jeftiniju zamjenu za Luisa Suareza koji će sljedeći tjedan napuniti trideset godina te vjerojatno neće odraditi do kraja novi ugovor koji je nedavno potpisao. Navodno bi se čak lako moglo dogoditi da ga uskoro prodaju, jer Barceloni treba novac za pokrivanje golemih plaća svojih zvijezda, prije svih Lionela Messija koji tek treba potpisati novi ugovor te Neymara.

Barca teško da može dugoročno gledano izdržati financijski teret koji im stvaraju tri mega zvijezde i logično je zaključiti da bi nekoga mogla prodati; ne odmah, možda ne i ovog ljeta, ali u doglednoj budućnosti.

Spekulira se da čelnici Barcelone nisu zadovoljni ovosezonskim učinkom napadačkog MSN terceta, a budući da se prinova iz Valencije Paco Alcacer još uvijek nije najbolje prilagodio novoj sredini, Katalonci razmišljaju o dovođenju provjerenog napadača koji bi bio u stanju odmah uskočiti u momčad i povećati konkurenciju u vršku napada.

Barceloni jednostavno treba dostojna alternativa u napadu, iskusni golgeter koji bi bio spreman zamijeniti Messija, Neymara ili Suareza kada im ne ide, a koji je i nešto drugačiji profil igrača pa će time povećati raznovrsnost u napadu Barcelone.

Atletico prodaje Griezmanna Manchester Unitedu

S druge strane, Atletico je još ljetos bio zainteresiran za povratak Coste na Vicente Calderon. Nije se dogodilo, ali kako je Antoine Griezmann prema svemu sudeći na putu prema Old Traffordu, Atletico traži zamjenu. Navodno bi Atletico mogao zaraditi 100 milijuna funti na Griezmannu, a onda namjerava uložiti 40 milijuna u povratak Coste. Međutim, taj plan mogla bi im pomrsiti Barcelona.

Costa je početkom godine priznao da mu nedostaje Madrid i tamošnji stil života.
„Mogao sam se vratiti u Atletico, zbog nekoliko stvari; obitelji, prijatelja, života..., ali ne zbog Chelseaja, jer i ovdje imam veliku podršku navijača i jako sam sretan“, kazao je Costa.

Iako je Chelsea slavio u Leicesteru i pokazao da može pobjeđivati i bez Coste, engleski mediji spekuliraju da će španjolski reprezentativac ipak ostati u Chelseaju do ljeta, no sve je moguće i do kraja zimskog prijelaznog roka ako ostane u sukobu s trenerom.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider