Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Povratak odbjeglog sina

Barcelona priprema 'bombastičan' transfer: Na zimu stiže veliko pojačanje

Barcelona za zimski prijelazni rok priprema „bombastičan“ transfer, pišu katalonski mediji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ultimativni cilj Barcelone je Hector Bellerin, 21-godišnji desni bočni Arsenala. Bellerin je izdanak Barcelonine nogometne škole. U pomlatku Barcelone proveo je osam godina, od 2003. do 2011., a onda je prešao u redove londonskog kluba, gdje se prometnuo u jednog od najboljih bekova Premier lige.

Barcelona ga je namjeravala dovesti još početkom ljeta, no Arsenal je uporno odbijao svaki razgovor na tu temu. Međutim, navodno se u međuvremenu dogodio obrat i „topnici“ su spremni saslušati ponudu Katalonaca. Luis Enrique nije zadovoljan Aleixom Vidalom, kojeg je prošle godine dovela iz Seville, a koji je također, doduše nakratko, pohađao Barcinu nogometnu akademiju.

Arsenal nudi Bellerinu produženje ugovora, no ovaj odgađa s potpisom, što je katalonskim medijima znak da se nešto događa. Potpredsjednik Barcelona Jordi Mestre u razgovoru za katalonski Sport priznaje da je Bellerin igrač koji se svojim karakteristikama i odgojem potpuno uklapa u viziju Barcelonine igre.

„Mi mu nismo mogli obećati ono što mu je ponudio Arsene Wenger. Na njegovoj je poziciji igrao Dani Alves i on je bio u prednosti. Bellerin je otišao u Arsenal, ali to ne znači da se ne može vratiti. Možda je i dobro što je otišao, jer u Arsenalu je stasao i razvio se u pravog igrača. Pogledajte samo primjere Cesca, Piquea, Albe i Denisa Suareza. Svi su stasali negdje drugdje i potom se vratili u Barcelonu. Nadam se da će se isto dogoditi i s Bellerinom“, kazao je Mestre.

Pametnom dovoljno. Ostaje pitanje cijene. Barca je ljetos bila spremna istresti 40 milijuna eura, ali vjerojatno će morati povećati ponudu na pedesetak milijuna. To bi trebalo biti dovoljno.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider