Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Novi Messi'

VIDEO Barcelona spremna potrošiti cijeli budžet na jednog igrača

Barcelona daje sve što ima za nadolazeću argentinsku zvijezdu, ali to bi moglo značiti da moraju rasformirati ubojiti napadački trojac.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mlada zvijezda Juventusa Paulo Dybala već se dugo spominje kao pojačanje Barcelone. Kontaktirali su ga još dok je bio igrač Palerma, ali je mladi Argentinac tada odlučio otići u Juventus. Bio je to pun pogodak jer je brzo dobio priliku i postao jedan od najtraženijih mladih igrača svijeta.

Prema pisanju talijanskih medija, Barcelona na ljeto sprema novu ofenzivu. Spremni su potrošiti kompletan budžet za transfere samo na Dybalu, u kojem vide nasljednika Lea Messija.

Međutim, nešto će se pitati i Juventus koji ne planira pustiti Dybalu bez borbe. Vrijednost mladog ofenzivca procjenjuju na 100 milijuna eura, a planiraju mu i udvostručiti plaću. Dybala trenutno zarađuje 2.2 milijuna eura godišnje, a novi bi ga ugovor vezao za Staru damu do 2021. godine. 

Dybala nema namjeru sjediti na klupi - znači li to kraj za MSN?

Dovođenje Dybale bi mogao značiti kraj napadačkog trojca MSN. Mladi Argentinac ima veliku želju zaigrati uz Messija, ali nema namjeru sjediti na klupi, zbog čega je i odbio dosadašnje ponude Barcelone.

Kao najizgledniji kandidat za napuštanje Barcelone se spominje Neymar. Dok je Barcelona ovog ljeta bila u potrazi za zamjenskim napadačem, on je lobirao za svog sunarodnjaka Gabriela Barbosu "Gabigola", dok je Messi bio za Dybalu.

Dybala nije htio biti zamjena MSN-u, a utjecaj Neymara očito nije dovoljno velik te je Barcelona na kraju dovela Paca Alcacera iz Valencije. Cijela je situacija uzrokovala mali hladni rat u svlačionici Barcelone.

Osim toga, nekad brojan brazilski klan u Barci je sveden na samo dva igrača, zbog čega je Neymarov utjecaj smanjen te se on osjeća izolirano.

Prodajom Neymara Barcelona bi ubila "dvije muhe jednim udarcem" – zaradila bi dovoljno za visoku odštetu koju je postavio Juventus i oslobodila bi mjesto za novu zvijezdu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider