Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Je li moguće?

Senzacija koja će šokirati Real: Messi dovodi u Barcu atomsko pojačanje

Lionel Messi traži od čelnika Barcelone da pokušaju dovesti Angela Di Mariju, a ovaj navodno nema ništa protiv.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Još se nije ni „osušila“ povijesna utakmica između Barcelone i PSG-a u Ligi prvaka, a već stiže nova velika priča. Zvijezda PSG-a Angel Di Maria mogao bi na ljeto prijeći u Barcelonu. Ovu informaciju s okusom senzacije plasirala je u eter specijalizirana francuska stranica za transfere „Le10Sport“. Isti portal piše kako su po tom pitanju već uspostavljeni kontakti između Barcelone i PSG-a.

PSG pokrenuo tajnu akciju: Ovako je Barca suce ’’strpala u džep’’

Barcelona je navodno kontaktirala i Di Mariju kako bi se uvjerila hoće li prihvatiti njezine uvjete. Argentinac je navodno odgovorio pozitivno. Spekulira se da je Di Marijina želja zaigrati u tandemu sa svojim sunarodnjakom i dobrim prijateljem Lionelom Messijem. Pretpostavlja se da je upravo Messi Di Marijina veza s Barcelonom.

Di Maria je bivši igrač Reala, ali to za njega navodno nije nikakav problem. Zna se da se Di Maria rastao s madridskim klubom i njegovim predsjednikom Florentinom Perezom s gorkim okusom u ustima.
Zapreka transferu moglo bi biti mišljenje Barceloninih navijača, ali pretpostavlja se da će veći dio ipak prihvatiti Di Mariju.

Iako su katalonski mediji Di Marijino ponašanje nakon gola Edisona Cavanija, kada je prstom na ustima stišavao Camp Nou, protumačili kao provokaciju, Barcelonini navijači, čini se, ipak nisu odveć ljutiti na Argentinca.

Generalno gledajući Di Maria se korektno ponašao u posljednjem međusobnom okršaju s Kataloncima u Ligi prvaka. Primjerice, Argentinac je mogao napraviti scenu nakon što ga je Javier Mascherano očigledno srušio u završnici utakmice u šesnaestercu Barcelone, a suci su samo pokazali da se igra dalje, iako je to bio čisti jedanaesterac za PSG.
Di Maria je ostao ležati na travnjaku, jer ga je Mascherano s leđa udario u gležanj desne noge, no gotovo da se uopće nije žalio i prosvjedovao kod sudaca.

Di Maria se gospodski ponio i nakon utakmice kada nije zabilježeno da se posebno žalio na suđenje. Argentinski mediji prenijeli su da je netom nakon utakmice Di Marijina supruga Jorgelina Cardoso navodno žestoko napala suce preko jedne društvene mreže postavljajući ilustraciju iz animiranog crtića Simpsonovi s vrlo jasno aluzijom.

No, ubrzo je izbrisala post, prema navodima argentinskih medija, što je prilično simptomatično. Logično je zaključiti da bi animozitet djela Barcinih navijača prema Di Mariji nadvladalo zadovoljstvo što je Barca dovela bivše igrača Reala, za kojim mnogi u Madridu još uvijek žale i vjeruje kako ga Real nije trebao prodati. Stoga bi taj transfer mnogi Katalonci vjerojatno mogli protumačiti kao Barcino „preotimanje“, doduše ne izravno, nekadašnje zvijezde Reala.

Uz to nema sumnje da bi Di Maria bio veliko pojačanje za Barcelonu kojim bi uprava katalonskog diva udobrovoljila najveću zvijezdu kluba. Već duže vrijeme se spekulira da Messi uvjetuje produženje ugovora s Barcelonom dovođenjem klasnih igrača i pojačanja s kojima bi bio zadovoljan i koje bi on amenovao. Transfer Di Marije bio bi na tom tragu. Pretpostavlja se da bi transfer iznosio preko 60 milijuna eura, a navodno je Barca spreman to platiti.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider