Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velika konkurencija

Kramarić bježi iz Engleske: Formu za EURO lovit će u Serie A

Čini se kako je Kramarić shvatio da mora promijeniti klub ukoliko želi s reprezentacijom na EURO u Francuskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prema pisanju talijanskog tiska hrvatski napadač Andrej Kramarić bi ove zime mogao preseliti iz Leicester Cityja na posudbu u redove Sampdorije. Kako navode najtiražnije dnevne novine talijanske regije Ligurija Il secolo XIX, korak do prelaska u Sampdoriju osim Andreja Kramarića su još dvojica igrača lidera engleskog prvenstva - Tunižanin Yohan Benalouane i Švicarac Gokhan Inler.

Obojica su već igrala na Apeninina. Benalouane je u Leicester stigao ovoga ljeta iz Atalante, a igrao je i za Parmu i Cesenu, dok je Inler na King Power stadion stigao iz Napolija gdje je proveo četiri godine.

Kramarić je u Leicester stigao u siječnju ove godine iz Rijeke i u drugom dijelu prošle sezone zabio je tri gola u 15 nastupa. Međutim, otkako je ove sezone Lisice preuzeo talijanski stručnjak Claudio Ranieri, 24-godišnji hrvatski napadač je ispao iz kruga prvotimaca.

Leicester City se senzacionalno nalazi na prvom mjestu Premierlige, a momčad predvode sjajni Jamie Vardy sa 15 i Riyad Mahrez sa 13 golova. Uz njih Kramarić je osuđen na mrvice i ove sezone je upisao svega četiri nastupa, pri čemu tri u Liga kupu postigavši jedan pogodak. Kramarić se još uvijek nada mjestu među putnicima na Europsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine i svjestan je kako dres hrvatske vrste može izboriti jedino ukoliko će igrati. Stoga je njegov odlazak na posudbu ove zime najizglednija opcija.

Što se tiče Sampdorije, nakon 17 kola Serie A nalazi se na 14. mjestu, sa svega pet pobjeda i čini se da ih u nastavku sezone čeka borba za ostanak. Glavni konkurenti za mjesto u vrhu napada Kramariću će biti odlični talijanski reprezentativac Eder, koji je ujedno i prvi strijelac kluba, te 'Prgavac iz Barija' koji nikad nije ostvario karijeru kakva mu se predviđala - Antonio Cassano.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider