Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Remont nakon Dile Gori

Aalborg - osvajači duple krune u Danskoj stoje na putu Dinamu

Prvak Danske Aalborg bit će protivnik Dinamu u trećem pretkolu Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Aalborg je klub s velikom tradicijom i relativnom malenom riznicom trofeja.

Težak ždrijeb za Dinamo: Modri izvukli prvaka Danske!

Osnovani su 1885. godine, a u ovih 129 godina postojanja tek su četiri puta bili prvaci. Zanimljivo, nikad nisu osvojili drugo mjesto, a trećeplasirani su u Danskoj završili u tri navrata. Imaju i tri osvojena Kupa, od kojih je treći stigao minule sezone, kada su duplom krunom pokorili Dansku iako nije počelo obećavajuće.

Štoviše, Aalborg je prošlog ljeta u drugom pretkolu Europa lige senzacionalno eliminiran od gruzijske Dile Gori, koja je u idućoj fazi natjecanja izbacila Hajduk. U Gruziji je Aalborg teško stradao (3:0), a unatoč velikoj ofenzivi i 90 minuta igre na jedan gol u uzvratu, nisu uspjeli postići niti gol, završilo je 0:0.

Umjesto defetizma, prionuli su poslu, doveli nekoliko igrača i na kraju sa šest bodova viška pred Kopenhagenom osvojili titulu, a da su najbolja danska momčad potvrdili su osvajanjem Kupa protiv istog suparnika (4:2 u finalu).

Tržišna vrijednost Aalborga prema Transfermarktu je nešto više od osam milijuna eura, što je, prema istom izvoru, pet puta manje od onog koliko vrijede Modri. Najvrijedniji i najbolji igrač im je Nicklas Helenius, napadač na posudbi iz Aston Ville.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider