Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gdje im je kraj?

Kakav ludi prijelazni rok: Ovo je potvrda da Englezi troše sumanuto

Prihodi klubova s Otoka se gomilaju, a shodno s tim i njihova aktivnost u prijelaznim rokovima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je Sofiane Boufal potpisao za Southampton, Englezi su 'iskopali' nevjerojatan podatak.

Southamptonovim angažmanom marokanskog napadača točno polovica Premierlige, 10 od 20 klubova, u ovom prijelaznom roku srušilo je najveći transfer u klupskoj povijesti.

Engleski klubovi 'plivaju' u novcu, ponajprije zahvaljujući visokom ugovoru za tv-prava, ali i sponzorstvima, privatnom kapitalu te cijenama ulaznica zbog kojih su se aktivni navijači pobunili prošle sezone.

Ne čudi stoga što svake godine sve više troše na dovođenje pojačanja i što su, tri dana prije kraja prijelaznog roka, napravili presedan u novijoj nogometnoj eri.

United daleko ispred, trošili i 'mali'

Premierligašku desetorku predvodi Manchester United koji je iskrcao 93.25 milijuna funti (105 milijuna eura) za Paula Pogbu, na drugom su mjestu Liverpool i Sadio Mane (36 milijuna funti = 41.2 milijuna eura).

I dok za dva najveća engleska kluba nije neobično da izdvajaju enormni novac na pojačavanje momčadi, to definitivno nije pravilo kad su u pitanju ostali iz ovog društva.

Crystal Palace je povijesni transfer ostvario kupnjom Christiana Bentekea, Slaven Bilić je u West Ham doveo Andrea Ayewa, a već spomenuti Boufal postao je najskuplji ikad u redovima Svetaca. Dobar dio novca kojeg je dobio za Andrea Ayewa, Swansea je potrošio na Borju Bastona, dok je Bournemouth iskrcao, za svoje prilike bogatstvo, na Jordona Ibea iz Liverpoola.

Aktualni prvak Leicester je doveo Ahmeda Musu iz CSKA Moskve, Watford je rekord srušio dovođenjem Roberta Pereyre iz Juventusa, a povratnik u Premierligu Burnley je kupio Stevena Defoura iz Anderlechta.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider