FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Reakcije se ne stišavaju

VIDEO Pohvalio Cro Copa: 'Dobar potez Mirka, to bi trebalo biti spektakularno'

I dan nakon pobjedničkog povratka u ring Mirku Filipoviću ne prestaju stizati čestitke.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjetimo, u prvom kolu Rizinova Grand Prixa, Cro Cop je gušenjem svladao Korejca Hyun Man Myunga i izborio ulazak u četvrtfinale. Iako je nakon meča Mirko pozvao na okršaj još jednu legendu slobodne borbe - Wanderleija Silvu, još nije poznato hoće li do tog meča doći.

''Super kvalitetna izvedba, taktički odrađeno do savršenstva. Mirko je uzeo njegovu najslabiju točku, a to je parter i tu je vrlo jednostavno došao do pobjede. Najbitnija stvar u Grand Prixu je da izađeš što manje ozlijeđen, što je Mirko u potpunosti uspio'', objasnio je stručni komentator Nove TV Zelg Galešić.

Četvrfinale je, pak, na rasporedu 29. prosinca, a oko njega je nastala prva pomutnja. Naime, po ždrijebu Mirko bi trebao na estonskog bivšeg sumo hrvača Baruta Kaite. Gorostas od 180 kilograma i skoro dva metra, no Mirko je zatražio borbu sa starim rivalom.

''Čuo sam da se gospodin Wanderlei Silva želi boriti sa mnom 29. prosinca. Ako to stvarno želi, neka mi kaže to ovdje pred svima'', rekao je Filipović odmah nakon borbe.

A naš stručni komentator Galešić je na to rekao:

''Nisam baš siguran kako to ide sa njihovim ždrijebanjem. Vidio sam da je predsjednik federacije ušao u ring i od publike zatražio suglasnost koju je ona sigurno pozdravila. Dobar potez Mirka. To je borba dvije legende, trilogija. Mislim da bi to trebalo biti spektakularno, ali još uvijek čekam potvrdu tog meča.''

Iz Rizina potvrde tog meča još uvijek nema. Silva je načelno pristao i publika je navijanjem odobrila ovakvo četvrtfinale. No, vlasnik organizacije još nije i za sada još razmišlja o takvoj mogućnosti. Ipak, za Filipovića je najvažnije da se nakon godinu i pol vratio borbama pobjedom.

Nedavno je napunio 42 godine i proslavio 10. godišnjicu osvajanja Prideovog Grand-Prixa. Na svom Facebook profilu zahvalio se navijačima:

''Hvala svima na porukama uoči i nakon borbe. Od srca se zahvaljujem''

Skoro sedam tisuća 'likeova' i mnoštvo pozitivnih komentara jasno pokazuju što navijači misle o tome.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider