FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
'Juniora se mora poštovati'

Rothwell otkrio zašto je uskočio protiv legende i što očekivati od Miočića i Werduma

Junior dos Santos i Ben Rothwell u četvrtak su izašli pred novinare u Areni Zagreb i odradili prvi službeni 'staredown'...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dos Santosu će to biti prilika da se vrati u borbu za naslov, dok Rothwell želi zadržati status prvog izazivača teške kategorije.

''Prihvatio sam ovu borbu kako bih dokazao da zaslužujem borbu za naslov. Iako mnogi misle da već jesam izazivač. Svi top teškaši su ozlijeđeni, a ja sam zdrav i spreman. Uskočio sam da potvrdim da sam prvi izazivač. Nadam se da će pobjednik borbe za naslov ostati zdrav i onda idem po pojas'', izjavio je Rothwell.

Američki borac je podsjetio da bi pobjeda nad legendarnim Brazilcem na UFC-u u Zagrebu bila velika stvar.

''Juniora se mora poštovati bez obzira u kojoj je trenutno fazi karijere. Ima pobjedu nad Stipom, Werdumom i Velasquezom i bivši je prvak. Obojica se poštujemo, nema potrebe za ružnim riječima. Već smo stvorili veliko uzbuđenje kod fanova i to je odlična stvar'', objasnio je Rothwell.

Dok se Rothwell sprema za okršaj s Dos Santosom, po cijelom svijetu kruže glasine da će se Fabricio Werdum suočiti sa Stipom Miočićem u svojoj idućoj naslovnoj borbi, vjerojatno na UFC 198 priredbi.

''Werdum je napredovao u stojci, ali mislim da je Stipe jako siguran u sebe na nogama. U parteru Werdum ima prednost na temelju 'submissiona' koje je već pokazao. Ako se njih dvojica susretnu, bit će to odlična borba'', rekao je američki borac.

U posljednjem nastupu Rothwell je postigao nevjerojatan uspjeh. Bivšeg prvaka i legendu sporta, Josha Barnetta završio je gušenjem što nikome nije pošlo za rukom već 20 godina.

''Nisam znao da Barnett nije prisiljen na predaju već 20 godina, to je bio šlag na torti i velika poruka ostatku divizije.''

Podsjećamo, prodaja ulaznica za UFC Zagreb kreće 12. veljače, a objavljene su i cijene ulaznica.

UFC Fight Night 86 Zagreb:

Junior Dos Santos vs. Ben Rothwell

Igor Pokrajac vs. Jan Blachowicz

Ruslan Magomedov vs. Gabriel Gonzaga

Nicolas Dalby vs. Bartosz Fabinski

Francis Ngannou vs. Bojan Mihalović

Bojan Veličković vs. Alessio Di Chirico

Filip Pejić vs. Damian Stasiak

Damir Hadžović vs. Mairbek Taisumov

Marcin Tybura vs. Timothy Johnson

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider