FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
a kupljen za dva milijuna

Najveći sportski posao svih vremena: UFC prodan za 4 milijarde dolara!

Stigla je i službena potvrda da organizacija UFC ima nove vlasnike...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ono što je u početku bila samo glasina postala je stvarnost. Borilačka organizacija UFC prodana je novim vlasnicima za nevjerojatne 4 milijarde dolara, čime je kompletiran najveći i najskuplji posao u povijesti sporta!

Prije 16 godina braća Lorenzo i Frank Fertitta kupili su UFC za svega dva milijuna dolara i do danas ga pretvorili u jedan od najvećih i najpraćenijih sportskih eventa u svijetu! Kompanija WME-IMG uz pomoć milijardera Michaela Della, Silvera Lakea i Kohlberga Kravis Robertsa kupci su sportske organizacije koja je od danas najvrijednija na svijetu.

Recimo da je košarkaška momčad Los Angeles Clippersa, do kupnje UFC-a, bio najunosniji posao s vrijednosti 2 milijarde dolara. Za nešto manju vrijednost je Magic Johnson sa svojim partnerima kupio Los Angeles Dodgerse.

"Bilo je uzbudljivo gledati rast organizacije posljednjih 10-ak godina pod vodstvom braće Fertitta, Dane Whitea i cijele grupe ljudi oko njih. Obvezujemo se da ćemo nastaviti raditi u tom smjeru, tražiti i otkrivati nove talente, te diljem svijeta sijati uspjeh", rekao je izvršni direktor WME-a Ariel Emanuel.

Dosadašnji vlasnici, braća Fertitta, ostat će manjinski vlasnici UFC-a, dok će Dana White, vjerojatno, i dalje obnašati dužnost predsjednika.

Pod okriljem UFC-a nalazi se nekoliko hrvatskih boraca, a trenutno je najuspješniji Stipe Miočić koji je aktualni prvak u teškoj kategoriji. Pred njim je u rujnu obrana naslova prvaka protiv Alistara Overeema.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider