FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
stipina poruka lebronu

Skromni UFC prvak ruši prokletstvo: Ženim se i ostajem vatrogasac!

Stipe Miočić ostao je skroman unatoč uspjehom kakvim se ne mogu pohvaliti mnogi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je iznenađujućim nokautom na pod poslao Fabricija Werduma pred 45 tisuća brazilskih navijača i uzeo pojas UFC prvaka, Stipe Miočić je nekoliko puta javno poručio kako je to učinio za svoj Cleveland, ali i Hrvatsku.

Iako je nama drago što Stipe domovinu svojih roditelja uvijek gura u prvi plan, priča o Clevelandu je zbilja nešto posebno. Već prije meča je Miočić najavljivao kako će ovo biti početak skidanja dugog prokletstva koje prati profesionalne sportaše iz tog grada. Prvenstveno se to misli na franšize iz četiri najveća američka sporta.

Nakon San Diega, Celeveland je grad koji ima najdužu sušu. Najduže čekaju neki naslov, još tamo od 1964. godine kada su imali NFL prvake. Na press konferenciji Miočić je dobio pitanje je li mu to možda bio uteg.

''Nisam na to gledao kao na uteg. Išao sam napraviti svoj posao najbolje što znam. Werdum je jak protivnik, nije bez razloga bio prvak. Na ESPN-u je bio dokumentarac 'Believeland' o profesionalnom sportu u Clevelandu i znao sam da moram to prekinuti, zaustaviti to prokletstvo'', rekao je Stipe.

Putem Twittera je poručio: ''Idemo Cavsi! Ja sam počeo, vi nastavite. Jedan naslov je tu, donesite nam i drugi", aludiravši na borbu za naslov finalista Istočne konferencije NBA lige Cavaliersa.

Dok neki u Clevelandu zbilja vjeruju kako je prokletstvo skinuto ovim UFC naslovom, većina ipak ćeka da to učiniti neka momčad iz četiri najveća sporta.

Miočić je i dalje u vatrogasnoj postrojbi gdje radi kao bolničar Hitne pomoći (u nekim gradovima SAD-a Hitna pomoć je u sklopu vatrogasaca). Pitali su ga novinari je li vrijeme da ostavi taj posao i posveti se isključivo borbama. No, Stipe je skroman čovjek iz radničkog rada.

''Nastavit ću kao i do sada. Volim biti u vatrogascima i pomagati ljudima. Neću to mijenjati iako sam sad UFC prvak. Želim zadržati ovaj pojas dugo. Jako napornom treniram.''

Overeem ga je već prozvao, revanš traži Werdum, koga bi želio u obrani naslova?

''Iskreno, on je bivši prvak, ali na UFC-u je da izabere. Meni je svejedno koga god mi suprotstave. Ja se sad vraćam kući i ženim se'', poentirao je Stipe.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider