FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
UFC-ova zvijezda

Svjetski prvak stiže u Hrvatsku: Povratak korijenima i druženje s fanovima

Stipe Miočić u četvrtak stiže u Hrvatsku i planira obići Zadar i obližnji mu rodni kraj njegovih roditelja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svjetski UFC prvak u teškoj kategoriji Stipe Miočić u četvrtak (3. studenog) bi trebao stići u Hrvatsku, točnije u Zagreb, a sljedećih dana planira obići Zadar i obližnji mu rodni kraj njegovih roditelja.

„U posljednje vrijeme često razmišljam o mojoj obitelji u Hrvatskoj. Uskoro dolazim“, objavio je Miočić na Facebooku prije nekoliko dana, a svoje nakane i osobno nam je potvrdio.

Miočić je Amerikanac hrvatskih korijena. U rujnu je obranio pojas prvaka teške kategorije u UFC-u. U prvoj rundi velikog okršaja u Clevelandu pred 20 tisuća svojih navijača Miočić je nokautirao legendarnog Alistaira Overeema. Svjetski prvak postao je u svinju ove godine kada je u brazilskoj Curitibi savladao dotadašnjeg prvaka domaćeg borca Fabricija Werduma.

Tada je najavio da svakako planira dolazak u Hrvatsku kako bi supruzi Ryan Marie Carney, dugogodišnjoj djevojci s kojom se ljetos vjenčao, pokazao kraj i državu odakle potječe.

Prilikom dolaska u Hrvatsku predviđena je u četvrtak press-konferencija i otvoreni trening. Prilika je to za njegove brojne poklonike da ga osobno upoznaju.

Miočić trenutačno pozorno prati finale MLB lige kao veliki navijač Cleveland Indiansa, koji su sinoć poveli 3:1 protiv Chicago Cubsa i na korak su od prvog naslova prvaka od 1948.

„Jutros sam se probudio... Cleveland Indiansu su na jednu pobjedu od titule“, razgaljeno je napisao na svojem Facebook profilu. Miočić je dosadašnje utakmice finalne serije u Clevelendu pratio u društvu LeBrona Jamesa, što dodovljno govori kolika je zvijezda u svojem gradu i cijelom SAD-u.

Peta utakmica igrat će se opet u Chicagu u noći s nedjelje na ponedjeljak, dok bi se eventualne šesta i sedma utakmica igrale u Clevelandu u noćima s utorka na srijedu, odnosno srijede na četvrtak. Rasplet finala valjda mu neće poremetiti raspored i planirani dolazak u Hrvatsku.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider