FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Hoost u 'kući slavnih'

Reporter Nove TV Vlado Boban nagrađen zbog promicanja borilačkih sportova

U splitsku Kuću slave (Atrium Hall of Fame) borilačkih sportova i djelatnika povezanih s tim sportovima primljeno je 15 laureata među kojima i legendarni Ernesto Hoost, a specijalnu nagradu dobio je i reporter Nove TV Vlado Boban.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nizozemska kick-boks legenda Ernesto Hoost, četverostruki je osvajač K-1 turnira, a ceremoniji je prisustvovao osobno te se zahvalio na priznanju. Naš kolega Vlado Boban dobitnik je nagrade "Media Special Award''. Vlado je nagrađen zbog izuzetnog doprinosa i promicanja borilačkih vještina u medijima, čime je Odbor direktora ove organizacije prepoznao njegov i rad Nove TV.

Kuća slave borilačkih sportova utemeljena je prije tri godine u Splitu na poticaj Hrvoja Znaora, sjedište joj je u splitskom jujitsu klubu Uragan, a ceremonija je održana pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Ive Jospipovića. Predsjednikov izaslanik brigadir Dragiša Konsa pozdravljajući nazočne istaknuo je kako je prijem u Kuću slave "iznimno važan sportski događaj za Split".

Znaor kao utemeljitelj i promotor je naglasio da mu se uspostavom Kuće slave borilačkih sportova u Splitu ostvario san. "Proputovao sam cijeli svijet i sreo mnoge velike sportaše u borilačkim sportovima te sam sretan da se oni okupljaju u Splitu već tri godine na ceremonijama prijema novih lauerata u Kuću slave", rekao je Znaor.

Među ovogodišnjim počasnicima splitske Kuće slave borilačkih sportova je i šestero Hrvata. Među njima su bivši svjetski prvak u karateu Vjekoslav Šafranić te sudac u amaterskom boksu Martin Tadić koji je kao prvi hrvatski boksački sudac od osamostaljenja sudio na Olimpijskim igrama u Londonu, kao i na četiri svjetska i dva europska prvenstva.

Ovogodišnji laureati iz Hrvatske su i jedan od stvaratelja splitske teakwondo scene Dražen Čulara, osnivač hrvatske Cro Jujitsu škole Zvonko Tubić, trener Zelga Galešić, boksačica u tajlandskom boksu Helena Jurišić i sportski novinar Nove TV Vlado Boban.

Ovogodišnji inozemni počasnici uz Ernesta Hoosta su i Eva Ruth Rolle (Njemačka), Georgi Zarkov (Bugarska), Luis Manuel Ramos Sanches (Portugal), Tselestin Tsykhtsinski (Rusija), Jose Pisa (Portugal), Vitor Lagarto (Portugal) i Paulo Raimundo (Portugal). (GOL.hr/Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider