FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
"Kod jednog otklona..."

Donosimo detalje kako je Cro Copu propala borba: "Čulo se nešto i samo je legao dolje"

Sve ljubitelje borilačkih vještina u Hrvatskoj, ali i svijetu, šokirala je vijest kako je Mirko Filipović na posljednjem treningu prije borbe s Royjom Nelsonom doživio tešku ozljedu koljena i završio na operaciji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Njegov prvi suradnik Stipe Drviš netom prije početka Dnevnika ispričao nam je kako se sve odvilo.

Punih sedam godina Mirko Filipović čekao je da Royju Nelsonu uzvrati za poraz koji mu je bradati Amerikanac nanio 2011. godine u UFC-u.

Pozornicu je ponudio Bellator i sve je bilo spremno da za četiri dana Cro Cop nastavi impresivan niz u uzvratnim mečevima koje u karijeri još ni jednom nije izgubio.

Letom za London u 17:50 Mirko Filipović sa zagrebačkog aerodroma trebao je u ponedjeljak poslijepodne krenuti na svoju borbu s Royjom Nelsonom. No, na jednom od posljednjih treninga doživio je ozbiljnu ozljedu koljena pa od odlaska i borbe u Londonu ipak neće biti ništa.

"Petak navečer, zadnji sparing - znači zadnji jaki trening koji smo trebali odraditi u ovim pripremama. Kod jednog otklona udario je, udarac i čulo se nešto pak, ono baš se čulo. I ono samo je legao dolje na leđa i bilo je gotovo", prepričao je za Dnevnik Nove TV član Cro Cop tima Stipe Drviš.

Hitna magnetska rezonanca u nedjelju je pokazala puknuće prednjeg križnog ligamenta na lijevoj nozi kao i rupturu bočnog mišića. U ponedjeljak poslijepodne Mirko je završio pod nožem.

"Operacija je započela u tri sata, Mirko će mi odmah se javiti čim dođe k sebi tako da onda ćemo znati više kad doktori uđu unutra, kad vide što je, kad pokrpaju što se može napraviti."

Je li ipak upitan nastavak karijere?

"Pa lako moguće, ali poznavajući njega čisto sumnjam da je to kraj jer on je u glavi borac", zaključio je Drviš.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider