FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Bolji u svim segmentima

VIDEO Analiza: Cro Cop je u velikoj prednosti ispred Koreanca

Dnevnik Nove TV donio je zanimljivu najavu borbe legendarnog Cro Copa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cro Cop se nakon dvije pobjede protiv Satoshija Ishija u Tokiju vraća u japanske ringove protiv borca iz Južne Koreje Hyun Man Myunga.

Stručni sukomentator Nove TV Zelg Galešić također je dobar dio karijere proveo u Japanu. I Mirko i Koreanac su karijere počeli kao kickboksači, a Galešić prilikom uspoređivanja njihovih naglasio je kako se borba u kickboksu nego borba u stajaćem položaju u MMA-u.

"Drugačija je distanca, drugačiji položaj ruku, položaj tijela", istaknuo je Galešić koji je na ljestvici od 1 do 10 ocjenjivao udaračke sposobnosti obaju boraca.

Što se tiče borbe na nogama, Mirku je dao 8.5, a Myungu 6.5 uz obrazloženje kako je puno kvalitetniji, s boljim zadnjim direktom i zadnjih high-kickom.

Obrana od rušenja važan je segment za svakoga borca. U posljednjem meču Koreanac je poražen gušenjem i to mu nije jedna od jačih strana.

"S druge strane, Mirko ima jako kvalitetne obrane od rušenja, pogotovo na gornjem dijelu tijela, jako dobro neutralizira hrvanje, ali mu problem predstavljaju napadi na noge i tu se ne snalazi dobro", kazao je Galešić i Mirku dao 7, a Myungu 4.

"Parter - nije samo gušenje, poluge nego i udaranje. Tu će doći do izražaja Mirkovi udarci koji su devastirajući, ovdje Mirko ima solidnih 6.5. Myung se ne snalazi dobro i on ima ispodprosječnu trojku", smatra Galešić.

Mirko nemjerljivo iskusniji

Važan segment za svakog borca je i brada.

"Mirko ima puno ratova iza sebe, borbi s najjačim borcima i to je donijelo nekoliko teških nokauta tako da njegova brada nije svaki put sve jača i jača nego sve slabija. Myung kad primi udarac i jednostavno se pokriva i bježi. Njemu petica, a Mirku 6.5."

Najveću prednost Cro Cop ima u iskustvu. Iza sebe ima 45 mečeva u slobodnoj borbi, definitivno je prekaljen iskustvom...

"To nisu bilo kakvi mečevi nego borbe u najjačim svjetskim organizacijama, od legendarnog Pridea pa do UFC-a. Myung s druge strane ima samo pet mečeva samo i to na lokalnom nivou, u Južnoj Koreji. Mirko je jedan od najiskusnijih boraca na svijetu i njemu čista desetka, a Myungu trojka", zaključio je Galešić.

Borbu Cro Copa i Korejca Hyun Man Myunga gledajte ove nedjelje u večernjim satima na Novoj TV, a cijeli Rizinov event koji uključuje i prvo kolo Grand Prixa gledajte UŽIVO i besplatno na GOL.hr-u od 8:00 po hrvatskom vremenu (prijenos je moguće gledati isključivo s područja RH).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider