FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Zahvala pred cijelom Arenom

Pogledajte još jednom Mirkov ulazak u legendu!

Hrvatski borac Mirko Filipović osvojio je povijesni K-1 World Grand Prix i ušao u legendu!

Mirko Cro Cop ušao je u borilačku legendu. Jedini je borac u povijesti s Grand Prix naslovima Pridea i K-1! Osvojio je pojas K-1 prvaka s 38. godina i tako ispunio dječački san! U finalu je Mirko Filipović pobijedio nizozemskog Surinamca Ismaela Londta jednoglasnom odlukom sudaca, a na isti je način pobijedio Jarrela Milera u četvrtfinalu te Pavela Zhuravleva u polufinalu.

>> Mirko na pobjedničkoj presici: Puklo mi je rebro, ali sam izdržao!

>> Cijela Arena traži Dževdu, a on na pizzi: 'Hrvati, hvala vam'

>> Badr Hari u bolnici: Pogledajte borbu koja je digla Arenu na noge!

>> Cro Cop u društvu Schilta, Hoosta, Aertsa, Overeema...ali Mirko ima još nešto!

Bio je to povijesni K-1 World Grand Prix održan u zagrebačkoj Areni, prvi u ikada održan izvan Japana. I održan je baš u Zagrebu, a prvak je Hrvat! I prvi K-1 WGP osvojio je Hrvat - Branko Cikatić 1993. godine, a onda 20 godina nakon toga do naslova je došao i Mirko Filipović koji je uzeo i bogatu nagradu od čak milijun dolara!

Prije 14 godina Mirko je bio blizu, ali u finalu ga je ozlijeđenog pobijedio Ernesto Hoost. Sada je K-1 pojas napokon oko njegovog struka, a Hrvati su tako nakon Nizozemaca nacija s najviše K-1 naslova.

''Želim se zahvaliti svima na ovoj lijepoj podršci kakvu nisam imao ni u najboljim danima u Japanu. Zahvaljujem se i svima koji su omogućili ovaj spektakl. Ovo je kruna moje karijere. Došao sam kao otpisan, a na kraju sam pobijedio i ispunio dječački san'', rekao je nakon posljednje borbe Mirko.

Cro Cop je K-1 prvak za 2012. godinu. Naslijedio je Alistaira Overeema koji je bio posljednji K-1 prvak 2010. godine. World Grand Prix se nakon godine dana pauze trebao održati krajem prošle godine u New Yorku, ali je odgođen i na kraju prebačen u Zagreb. Orsat Zovko potvrdio se kao čovjek koji može organizirati ovakav spektakl na najvišoj mogućoj razini i Mike Kim, K-1 gazda sigurno je zadovoljan.

K-1 WGP finale:

Mirko Filipović pobijedio Ismaela Londta odlukom sudaca! Cro Cop je rušio Londta u drugoj rundi, a nakon brojanja hrvatski borac nije dokrajčio protivnika. Do kraja se Londt pokušao vratiti, Mirko je bio na rubu snaga, ali ipak je nekako izdržao.

K-1 WGP polufinale:

Mirko Filipović bio je puno bolji u polufinalnom meču sa Pavelom Zhuravlevim. Pobijedio je potpuno zasluženo jednoglasnom odlukom sudaca. Bio je to pravi Mirko koji se nije štedio kao u četvrtfinalu. Nekoliko je puta uzdrmao Ukrajinca middle-kickovima. Bili su to žestoki udarci u jetru, a imao je Cro Cop i nekoliko serija koji su završavali pokušajima high-kicka. Publika je bila oduševljena.

Nevjerojatna vijest stigla je nakon te borbe. Pobjednik trećeg četvrtfinala Badr Hari prevezen je u bolnicu, jer mu je puklo stopalo u fantastičnom meču sa Samedovim. Kako je i Samedov bio ozlijeđen, u polufinalu s Londtom borio se pobjednik rezervne borbe protiv Laščenka, BiH borac Dževad Poturak kojeg su organizatori morali tražiti po Areni!

'BH Machine' je hrabro ušao u meč sa Surinamcem, no u u drugoj rundi je prilikom brojanja Dževadu njegov tim bacio ručnik u ring i tako prekinuo borbu. Publika u Areni ispratila ga je velikim pljeskom.

Rezultati polufinala:

Cro Cop pobijedio Pavela Zhuravleva (odluka sudaca)

Ismael Londt pobijedio Dževada Poturka (tehnički nokaut)

K-1 WGP četvrtfinale:

Mirko Filipović u četvrtfinalu je pobijedio Jarrela Millera jednoglasnom odlukom sudaca. Bio je to meč u kojem je hrvatska legenda bila bolja od Amerikanca, no Mirko je očito čuvao snagu za naredne borbe i nije pružio nezaboravnu partiju. Na turnirskom tipu natjecanja, taktika može biti presudna.

U prvom četvrtfinalnom meču K-1 WGP-a Pavel Zhuravlev iznenadio je, po mnogima, favorita Catalina Morosanua iz Rumunjske. Suci su Ukrajincu jednoglasno dali pobjedu i poslali ga u polufinale na Cro Copa.

Badr Hari i Zabit Samedov digli su svojom borbom na noge zagrebačku Arenu. Slavio je Hari odlukom sudaca, no hrvatska je publika gromoglasnim pljeskom pozdravila hrabrog Samedova. Bila je borba puno preokreta u kojem su oba borca nekoliko puta bila ošamućena. Samedov je pokazao veće srce, no Hari je kod sudaca ostavio bolji dojam.

Ipak, tijekom prvog polufinala stigla je vijest kako je Badr Hari slomio nogu!

Posljednji je polufinale izborio odlični Ismael Londt koji je, akko se čini, slomio jagodičnu kost favoritu Hesdeyju Gergesu. Prve dvije runde bile su izjednačene, a onda je sijevnulo koljeno i krv iz lica Gergesa.

Rezultati četvrtfinala:

Pavel Zhuravlev pobijedio Catalina Morosanua (odluka sudaca)

Mirko Filipović pobijedio Jarrella Millera (odluka sudaca)

Badr Hari pobijedio Zabita Samedova (odluka sudaca)

Ismael Londt pobijedio Hesdya Gergesa (tehnički nokaut)

K-1 WGP prestiž mečevi:

Xie Chuang pobijedio Samu Petjea (odluka sudaca)
Jason Wilnis pobijedio Tonija Milanovića (nokaut)
Emil Zoraj pobijedio Edmonta Palatatzisa (nokaut)
Agron Preteni pobijedio Andreija Stoicu (odluka sudaca)
Mladen Brestovac pobijedio Franka Munoza (odluka sudaca)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider