FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Ostao skroman...

Mirko na pobjedničkoj presici: Puklo mi je rebro, ali sam izdržao!

Hrvatska i svjetska legenda borilačkih sportova, Mirko Filipović u trans je bacio zagrebačku Arenu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kruna karijere Cro Copa stigla je u njegovom gradu, pred njegovim navijačima. Nakon Prideovog Grand Prixa, Mirko se okrunio i K-1 naslovom. Sanjao ga je kao mladić, blizu je bio 1999., a onda je s 38 godina na leđima osvojio jedan od najprestižnijih pojasa u svijetu borilačkih sportova.

>> VIDEO Cro Cop okrunio karijeru K-1 naslovom!

>> Cijela Arena traži Dževdu, a on na pizzi: 'Hrvati, hvala vam'

>> Cro Cop u društvu najvećih, ali on ima nešto što nema nitko!

''Želim se zahvaliti svima na podršci kakvu nisam imao nisam imao ni u najboljim danima u Japanu. Želim se tahvaliti i čovjeku bez kojeg to ne bi bilo moguće, mom prijatelju Orsatu Zovku. Mojoj ekipi koja je krvarila sa mnom. Što da vam kažem... Ovo je kruna moje karijere, došao sam kao otpisan na kraju sam ispao pobjednik'', poručio je Cro Cop pred 15 tisuća gledatelja u Areni.

Pred domaćim i stranim novinarima je bio skroman, no usprkos silnom umoru vidio se onaj pobjednički žar u očima. Priznao je kako nije bilo lako u finalu...

''Londt je prava zvijer. Nisam se borio s težim borcem u klinču. Teže dižem, vjerojatno je puklo koje rebro od onih koljena. No izdržao sam do kraja. Sad me sve boli, pretučen sam...''

Brojni su novinari prisustvovali pobjedničkom obraćanju medijima. Tražila se izjava kako je najveći ikad zbog osvojena dva legendarna Grad Prixa, onaj Prideov i K-1. Alistair Overeem u vitrinama ima K-1, Dream i Strikeforce naslove.

''Laska mi ta usporedba, no ima puno dobrih boraca. Teško je govoriti o tim stvarima... Ali nitko mi ne može oduzeti ova dva trofeja. To možda više nitko neće ponoviti poslije mene.''

Kaže kako ponude stižu bogatije nego ikad, no nije odlučio hoće li nastaviti nakon ovog. Konzultirat će se s obitelji i vjerojatno odraditi neke dogovorene mečeve o kojima ćete uskoro saznati detaljnije.

Mirko, za nas si najveći...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider