FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Upoznao hrvatsku kulturu

Jedna od najvećih zvijezda skorašnjeg UFC-a: 'Dokazat ću da zaslužujem borbu za titulu'

Jedna od najvećih zvijezda skorašnjeg UFC spektakla u zagrebačkoj Areni Amerikanac Ben Rothwell (34) prije dolaska u Zagreb pokazao je svoje vještine svirajući tamburicu, učio je hrvatski jezik, te se upoznao s hrvatskom kulturom i kuhinjom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zvijezde teške kategorije najjače MMA promocije na svijetu prije dolaska u Zagreb posjetio je Hrvatski kulturni centar u Chicagu.

"Lijepo sam se proveo u Hrvatskom kulturnom centru. Uvijek je zanimljivo upoznati druge kulture. Super su me ugostili i naučili mnoge stvari o Hrvatskoj," kazao je Rothwell u razgovoru za Hinu.

Priznao je kako mu je sviranje tamburice bio veliki izazov.

"Bio je to stvarno izazov. Tamburica ili bilo koji drugi instrument predstavljaju za mene izazov, posebice jer nemam muzičko znanje, a i prsti su mi veliki. Lakše mi se boriti."

Osim što je pokušao svirati tamburicu, Rothwell se upoznao s hrvatskom kulturom i kuhinjom. Prisustvovao je i satu hrvatskog jezika.

"Uživao sam na satu. Naučio sam kako se kaže 'Hrvatska dolazim," kazao je ponosno.

"Pokušali smo ga naučiti da pravilno izgovori 'riba ribi grize rep. Trudio se, ali je smiješno ispalo," dodala je Iva Lugarić, učiteljica u hrvatskoj školi u sklopu Centra.

Rothwell je priznao kako je njegova učionica teretana.

"Ja sam uvijek u teretani i dvorani kako bi usavršio svoje borilačke vještine. Bilo da me njih uči moj trener Luiz Claudio ili da sam kreiram svoju tehniku," dodao je Rothwell otkrivši kako se kao klinac okušao u baseballu, američkom nogometu i atletici.

"Međutim, kada sam otkrio MMA, navukao sam se i sve druge sportove ostavio iza sebe," rekao je dodavši: "Borilački sportovi su mi pomogli da se više usredotočim na školu, naraslo mi je samopouzdanje, ali i ocjene." dodao je.

Probao je i naše palačinke.

"Super su, baš su ukusne. Međutim, moja supruga radi najbolje američke palačinke," naglasio je.

Rothwell je već osjetio atmosferu zagrebačke Arene gdje će se 10. travnja boriti protiv Juniora Dos Santosa. Početkom veljače on i Dos Santos su nakratko boravili u Zagrebu kako bi promovirali UFC spektakl i pritom su posjetili rukometnu utakmicu PPD Zagreba i PSG-a. Priznao je tada kako se divi Mirku Filipoviću, te poručio kako će zablistati protiv Dos Santosa

"Prihvatio sam borbu jer ću preko nje doći do pete uzastopne pobjede i dokazati da zaslužujem borbu za naslov. Puno ljudi govori da već jesam prvi izazivač. Zdrav sam i spreman, nisam htio čekati. Potvrdit ću da sam prvi izazivač," rekao je tada Rothwell dodavši: "Dos Santosa morate poštovati. Obojica se poštujemo, nema potrebe za ružnim riječima. Već smo stvorili veliko uzbuđenje kod fanova i to je odlična stvar."

Prilikom tadašnjeg posjeta Zagrebu sreo je i 'Cro Copa'.

"Cro Cop je legenda i čovjek kojeg sam gledao odrastajući kao klinac, ima legendarne high kickove i veliki je borac," kazao je Rothwell koji je posljednju pobjedu ostvario koncem siječnja protiv Josha Barnetta. Bivšeg prvaka i legendu ovog sporta dobio je gušenjem što nikome nije pošlo za rukom već 20 godina.

Početak UFC spektakla je već u 16.30, a glavni dio večeri počinje u 20 sati.

UFC Fight Night 86 – raspored borbi

UVODNI FIGHT PASS PROGRAM (16:30 sati)

Alessio Di Chirico - Bojan Veličković
Cyril Asker - Jared Cannonier
Lucas Martins - Robert Whiteford

UVODNI PROGRAM (18:00 sati)

Filip Pejić - Damian Stasiak
Ian Entwistle - Alejandro Perez
Damir Hadzovic - Mairbek Taisumov
Zak Cummings - Nicolas Dalby

GLAVNI PROGRAM (20:00 sati)

Maryna Moroz - Cristina Stanciu
Jan Blachowicz - Igor Pokrajac
Timothy Johnson - Marcin Tybura
Curtis Blaydes - Francis Ngannou
Gabriel Gonzaga - Derrick Lewis
Ben Rothwell - Junior Dos Santos

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider