Košarka
SPORTOVI
Košarka
Ozljeda suigrača otvorila put

Reprezentacija na dnu, Bogdanović igra sezonu života: "On ima kvalitetu za All Star"

Popularni Babo bit će glavno oružje Indiana Pacersa u play-offu.

Galerija Bojan Bogdanović (Foto: AFP)

Najbolji hrvatski košarkaš - Bojan Bogdanović - igra sezonu života, i to baš kad je naša reprezentacija doživjela još jedno veliko razočaranje. Bogdanović je u noći sa četvrtka na petak briljirao s 37 koševa, preuzevši ulogu vođe Indiane, nakon ozljede najboljeg igrača Pacersa.

Dario Šarić iz prve je ruke mogao uživati u najboljoj predstavi Bojanovoj ove sezone. Za manje od 30 minuta koliko je proveo na parketu, Babo je Timberwolvesima utrpao 37 poena, što mu je drugi najbolji učinak u karijeri.

Rađa: Strašno je talentiran

Skupio je Bogdanović i 7 skokova te podijelio 4 asistencije i tako na sjajan način zaključio veljaču, u kojoj je prosječno zabijao 23 poena po utakmici. Sjajne partije kapetana hrvatske reprezentacije nisu iznenadile Dina Rađu.

"On je jedan lik koji ima nevjerojatnu fiziku, ima nevjerojatnu lakoću postizanja poena, strašno je talentiran i on već dugo igra na jednom visokom nivou, tako da nije to nikakvo veliko iznenađenje", istaknuo je Rađa, NBA legenda i predsjednik Stručnog savjeta Hrvatskog košarkaškog saveza.

Bogdanović je nedavno proglašen i najboljim igračem tjedna u Istočnoj konferenciji, što u NBA-u nije pošlo za rukom ni jednom Hrvatu još od Dražena Petrovića 92.-e.

Košarkaški kolumnist portala GOL.hr Vid Horvat ističe kako je Mostarac ove sezone znatno proširio svoj napadački arsenal i pokazao da uz sjajan šut ima i druge elitne kvalitete.

"Da zna i odigrati dobro i dodati nakon pick and rolla, da zna se naći u situaciji gdje jako puno prodire na obruč i napada reket i to su nekakvi elementi gdje se točno vidi taj njegov rast samopouzdanja", kazao je Horvat.

A kako i ne bi raslo kada u posljednjih 16 utakmica, otako se ozljedila prva zvijezda Pacersa Victor Oladipo, Bogdanović prosječno zabija 21.6 poena po utakmici i to radi prilično učinkovito. Ukupno ubacuje čak 51 i pol posto svih svojih šuteva, dok samo za tricu gađa s 41 posto uspješnosti. Uz to Indianu poharanu ozljedama trenutno drži na trećem mjestu jakog Istoka.

Horvat: Igrači poput njega su iznimno cijenjeni u današnjem NBA-u

Misli li Rađa da ga to čini All Star potencijalom?

"On ima taj nivo, taj kvalitet. Zavisi naravno uvik u kojoj si ekipi, kako je ekipa koncipirana. Sigurno da mu je povreda Oladipa malo dala vitra u leđa, ali nekad u životu je dobro da te malo pomazi."

S 29 godina na leđima, pred najboljim strijelcem u povijesti hrvatske reprezentacije najplodnije su godine karijere. Na kraju sezone ističe mu ugovor s Pacersima, no ponuda sigurno neće nedostajati.

"Očekujem da Indiana njemu nešto ponudi, da dođe tu do pokušaja nastavka suradnje, ali i ako u onom najgorem slučaju do toga ne dođe, sigurno će imati ponuda jer, kažem, NBA danas traži, zahtjeva i teži prema tome da su igrači poput njega izrazito cijenjeni", smatra Horvat.

Statistički gledano, Bogdanović igra sezonu na razini najboljih prekobarskih godina Tonija Kukoča i Dina Rađe, pa ne čudi što će baš Babo Berreta biti glavno oružje Pacersa u playoffu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider