Košarka
SPORTOVI
Košarka
slavio brooklyn

Orlando šokirao Spurse, Milwaukee "zakucao" prvake na krilima Antetokounmpa

Tri velika iznenađenja obilježila su noć u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta - NBA ligi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Brooklyn Netsa prekinuli su niz od sedam poraza u NBA ligi 127-122 pobjedom na domaćem terenu protiv Los Angeles Clippersa nakon dva produžetka, a hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović je za 26 i pol minuta provedenih na parketu ubacio 14 koševa (šut za dva 2-4, trica 0-3, slobodna bacanja 10-12) uz šest skokova i dvije asistencije.

No, Bogdanović je ostao na klupi gotovo čitavim tijekom posljednje četvrtine i u produžecima kada je njegova momčad nadoknadila 13 poena minuta nakon prvih 36 minuta, a zatim morala nekoliko puta pobjeđivati već dobivenu utakmicu.

Naime, Netsi su imali vodstvo od 107-104 i loptu pola minute prije kraja četvrte četvrtine, ali nakon što nisu iskoristili svoj napad tricom za produžetak kaznio ih je Chris Paul. U prvom produžetku Netsi su ponovno bili u dobitnoj situaciji kada su 18.6 sekundi prije kraja imali vodstvo 117-115 i tri slobodna bacanja zbog prekršaja i isključenja gostujućeg trenera Doca Riversa. No, pogodili su samo jedno bacanje i pružili priliku gostima da novom tricom izbore dodatnih pet minuta, a Jamal Crawford je ponuđeno iskoristio.

Ipak, u drugih pet minuta Netsi su napokon uspjeli sačuvati stečenu prednost, a junak pobjede bio je Sean Kilpatrick koji je 13.5 sekundi prije kraja zabio koš uz dodatno slobodno bacanje za konačnih 127-122.

Kilpatrick je odigrao utakmicu karijere sa 38 koševa, od kojih 31 u četvrtoj četvrtini i produžecima, a dodao je i 14 skokova, dok gostima za izbjegavanje trećeg poraza zaredom nije dovoljan bio niti "triple-double" Paula koji je ubacio 26 koševa uz 13 asistencija i 10 skokova, a DeAndre Jordan je dodao 21 ubačaj i 23 skoka.

Orlando Magic iznenadio je San Antonio Spurse svladavši ih na njihovom parketu sa 95-83 prekinuvši tako niz od devet pobjeda momčadi iz Teksasa.

Orlando je preuzeo kontrolu rezultata u drugoj četvrtini i više nije dopuštao domaćima povratak u utakmicu. najefikasniji kod pobjednika bio je Serge Ibaka sa 18 koševa, dok je kod poraženih Kawhi Leonard ubacio 21.

Hrvatski dvojac u sastavu Orlanda Damjan Rudež i Mario Hezonja imao je beznačajnu minutažu. Rudež je u igri proveo minutu i pol i promašio jedan šut za tricu, dok je Hezonja za manje od minutu i pol provedenih u igri ostao bez učinka.

Iznenađenje se dogodilo i u Milwaukeeu gdje su domaći Bucksi nanijeli treći ovosezonski poraz prvacima Clevelend Cavaliersima (118:101) na krilima Giannisa Antetokounmpa koji je postigao 34 košaa uz 12 skokova. Kod prvaka najefikasniji je bio LeBron James sa 22 ubačaja.

Anthony Davis odigrao je sjajnu utakmicu sa 41 poenom i 16 skokova u 105-88 domaćoj pobjedi New Orleans Pelicansa protiv Los Angeles Lakersa za koje opet nije igrao Ivica Zubac koji nastupa u razvojnoj D-ligi za rezervnu momčad iz Los Angelesa. Kod Lakersa najučinkovitiji je bio Lou Williams sa 16 ubačaja.

NBA liga, utorak:

Brooklyn - LA Clippers 127-122 (dva produžetka)
Bojan Bogdanović igrao je za Brooklyn 26:27 minuta i postigao 14 koševa (šut za dva 2-4, trica 0-3, slobodna bacanja 10-12) uz 6 skokova i 2 asistencije

San Antonio - Orlando 83-95
Damjan Rudež igrao je za Orlando 1:36 minuta i uputio jedan neprecizan šut za tricu, a Mario Hezonja je igrao 1:27 minuta bez učinka za Orlando

New Orleans - LA Lakers 105-88
Ivica Zubac nije igrao za LA Lakerse

Utah - Houston 120-101
Milwaukee - Cleveland 118-101
Charlotte - Detroit 89-112
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider