Košarka
SPORTOVI
Košarka
zaustavili vlak

VIDEO Pogledajte privođenje Delija u Zagrebu: Bili su pristojni pa zapjevali iz marica

Kao što su bili i najavili, navijači Crvene zvezde stigli su u Zagreb na košarkaški ogled protiv Cedevite...

Večeras je na rasporedu utakmica posljednjeg kola Topa 16 Eurolige u kojem Crvena zvezda gostuje u Zagrebu kod Cedevite. Utakmica visokog rizika već je dobila svoju 'predigru'.

Navijači Crvene zvezde stigle su u Zagreb vlakom iz Slovenije, ali nisu izašle na glavnom kolodvoru, već su navodno povukle sigurnosnu kočnicu za zaustavljanje, otprilike na mostu kod Ciboninog tornja, te se razbježali po okolnim ulicama.

U vlaku je bilo oko nekoliko desetaka Delija koji su nakon brzog dolaska policije ipak privedeni. Nakon nasilnog izlaska iz vlaka sjeli su u tri kafića u Badalićevoj ulici gdje ih je pronašla policija i odvela 'maricama'.

''Bilo ih je najmanje 150, mirno su sjedili u kafićima i nije bilo incidenata. Ponašali su se pristojno, tek su na kraju zapjevali iz kombija'', rekli su svjedoci koji tvrde da su se navijači Zvezde ponašali sasvim normalno.

Glumili poslovne ljude s laptopima i mirno sjedili

Mnogi od njih imali su laptope i izgledali kao poslovni ljudi. Vjerojatno su na taj način ušli u Hrvatsku bez veće pompe, kao i svaki put dosad kada su išli na utakmice protiv Cedevite. Ipak, na kraju su zapjevali svoju verziju navijačkog hita 'Kako je dobro vidjeti te opet...'

Iz policije je rečeno da su kod više desetaka navijača pronašli pirotehenička sredstva te da su svi oni privedeni i da se trenutačno nad njima vrši prekršajna obrada. Iz policije nisu mogli reći o koliko se točno navijača radi niti koliko će navijača Crvene zvezde nazočiti utakmici

Strahuje se od sukoba s BBB-ima

Strahuje se od novog fizičkog obračuna Delija i Bad Blue Boysa koji se dogodio u Ateni nakon utakmice Lige prvaka između Olympiakosa i Dinama. Tada su Delije sačekale navijače Dinama u blizini zračne luke i u bolnicu poslale njih osmoricu.

Sve se to moglo i očekivati nakon što je predsjednik beogradskog kluba Nebojša Čović prijavio Cedevitu Euroligi. Podsjetimo, zagrebački će klub sav novac od prihoda utakmice donirati za obnovu vodotornja u Vukovaru, simbola Domovinskog rata i razaranja Grada heroja.

''Ne mislim da je to normalno, ali ako se vidi od koga dolazi i koliko Hrvati imaju frustracije od Srbije i Crvene zvezde, onda i ne čudi. Poznajemo dobro njihov mentalitet i nećemo nasjesti na njihove provokacije. O svemu smo obavijestili Euroligu jer se tako nešto nikada u povijesti nije dogodilo otkako postoji ovo natjecanje'', rekao je Zvezdin čelnik, a potom najavio pravu invaziju navijača na Draženov dom, te svojim provokacijama dodatno zakuhao cijelu situaciju.

"Žao mi je što je Cedevita to napravila, ali pošto su nam mušterije na sportskom terenu, razumijemo ih. Nećemo im odgovoriti na isti način sigurno. Imat ćemo između 500 i 1000 navijača u Zagrebu jer su ljudi već ranije osigurali ulaznice", rekao je Čović, kojeg je potom demantirala Cedevita rekaviši da je daleko manje navijača pribavilo ulaznice.

Nadamo se kako će danas ipak sve proteći bez incidenata.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider