Košarka
SPORTOVI
Košarka
Odluka je konačna, ali...

HKS presudio u korist Cibone: Ivica Zubac neće u Cedevitu!

Da kažemo da smo iznenađeni, to bi bila laž.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Arbitraža Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS) na sjednici održanoj u petak odlučila je kako mladi hrvatski reprezentativni centar, 18-godišnji Ivica Zubac ostaje igrač Cibone.

Time je poništena prvostupanjska odluka Povjerenika za natjecanje A-1 muške lige Dražena Jendriša od prošloga mjeseca prema kojoj je prelazak Zubca iz Cibone u Cedevitu ocijenjen pravovaljanim.

Odluka Arbitraže HKS-a u ovom slučaju je konačna, ali pitanje je kako će reagirati Cedevita i hoće li se možda obratiti Međunarodnom arbitražnom sudu (CAS) u Lausanni.

Prvog radnog dana ove kalendarske godine Zubac je podnio zahtjev za raskid ugovora s Cibonom zbog kašnjenja s isplatom ugovornih obveza, u tom trenutku Cibona mu je bila dužna tri mjesečne rate, te je odmah sljedeći dan potpisao ugovor na tri i pol godine s Cedevitom.

No, Cibona je istoga dana kada je Zubac potpisao za Cedevitu Zupcu isplatila sve zaostatke, te osporila pravovaljanost ugovora između Zupca i Cedevite. Istovremeno su iz Cibone stizali tonovi kako im Cedevita otima mlade igrače iako su upravo oni to godinama radili ostalima.

Zubac, 211cm visoki centar, bio je važan igrač hrvatske juniorske reprezentacije koja je prošle godine osvojila srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Heraklionu sa 17.6 koševa i 7.9 skokova, a ove je sezone zbog ozljede odigrao tek pet utakmica u ABA ligi za Cibonu (6.8 koševa, 3.0 skoka).

Od odlaska iz Cibone u Cedevitu Zubac nije odigrao niti jednu utakmicu jer nije imao pravo nastupa u ABA ligi, a u Euroligi bi stekao pravo nastupa tek od 8. kola TOP-a 16.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider