Košarka
SPORTOVI
Košarka
Zaboravio pravila

VIDEO Ameriku nasmijala početnička pogreška Dragana Bendera

Bender je u utakmici predsezone pod pritiskom napravio početničku pogrešku i dobro nasmijao Amerikance.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Česti su slučajevi da NBA novaci završe kao žrtve brutalnih zakucavanja i blokada ili pod pritiskom naprave početničke pogreške, što komentatori uglavnom poprate riječima "dobrodošli u NBA."

Proces prilagodbe mladih igrača na najjaču košarkašku ligu nikad nije lagan, a pogotovo ako imate tek 18 godina kao Dragan Bender. On se na utakmici predsezone protiv Utah Jazza našao pod žestokim pritiskom obrane, a u teškoj situaciji je zaboravio osnovna pravila.   

Nakon vođenja lopte, uhvatio ju je s dvije ruke i pivotirao bezuspješno tražeći rješenje, nakon čega se opet odlučio na dribling. Duplo vođenje u stilu dječaka koji je tek počeo trenirati košarku je zabavilo Amerikance, koji su Benderu poželjeli dobrodošlicu u Shaqtuin A Fool.

Radi se o emisiji Shaquillea O'Neala u kojoj legendarni centar redovito bira najsmješnije situacije i najveće failove na NBA parketima. Kod Shaqa nema popusta za nikoga pa se na njegovoj listi mogu naći i mladi igrači i najveće zvijezde lige.

Koraci i dupla vođenja su vrlo popularni kod Shaqa, pa ne treba začuditi ako u novoj epizodi i Benderov potez nađe svoje mjesto.

Utakmica je završena pobjedom Benderovih Sunsa 111:110, a četvrti izbor drafta Bender je za 23 minute upisao jedan koš, četiri skoka i asistenciju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider