Košarka
SPORTOVI
Košarka
Šokirao izjavama

Legenda žestoko kritizirala NBA: "Liga nikad nije bila lošija!"

Poznat je po neobičnim izjavama, ali ovoga je puta po mnogima ipak pretjerao.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Legendarni NBA košarkaš Charles Barkley je nakon karijere postao studijski analitičar, a njegova zadnja izjava je pokrenula buru u ligi. Iako poznat po neobičnim i ponekad kontroverznim izjavama, u ovome je slučaju po mnogima ipak pretjerao.

„NBA liga nikad nije bila lošija. Ne govorim ovo kao starac koji prigovara mladima, imamo dvije, tri ili četiri dobre momčadi, a ostatak lige je užasan,“ rekao je Barkley koji je kritizirao i moderne NBA trendove poput „small balla“ i upotrebe analitike.

„Svi žele koristiti analize i šutirati trice. Trice su odlične ako imate Klaya Thompsona ili Stepha Curryja, ali baš svi žele igrati s niskom postavom. Dosta igrača puca trice iako nisu dobri šuteri, a visoke igrače se pokušava izbaciti iz igre,“ dodao je Barkley.

Kritičar bez dlake na jeziku

Njegove su izjave naletjele na žestoke kritike, a mnogi se slažu da je situacija obrnuta i da je liga bolja neko ikad. Prihodi su sve veći, interes za ligom nezaustavljivo raste, a igrači su vrhunski pripremljeni. Osim toga, mlada generacija igrača garantira uzbudljivu budućnost i nastavak ovakvih trendova.

Barkleyevi kritičari tvrde da je omjer snaga u NBA-u uvijek bio sličan, s dvije ili tri momčadi koje se bore za naslov. Unatoč tome često se stariji igrači oglase izjavama da bi oni bez problema pobjeđivali najjače momčadi današnjice.

Barkley je poznat kao kritičar bez dlake na jeziku zbog čega se posvađao i sa svojim velikim prijateljem Michaelom Jordanom. Ljubav je pukla kad je Barkley žestoko kritizirao Jordanovo vođenje Charlotte Hornetsa, nakon čega se odbio ispričati tvrdeći da samo radi svoj posao.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider