Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Start iz snova

Ključan razlog zbog čega Barca ponovno dominira: A Suarez tek stiže!

Barcelona nikada ovako uspješno nije krenula u sezonu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je u prva četiri kola Primere ostvarila stopostotni bodovni učinak, uz to je postigla 11 golova a nije primila nijedan, što je najbolji Barcin ulazak u prvenstvo u povijesti.

Rakitić i Nemyar pod upitnikom za Malagu

Kad se tomu dodao i pobjeda na APOEL-om u Ligi prvaka, doduše minimalna ali bez primljenog pogotka, može se reći da Luis Enrique ima start iz snova na klupi „blaugrane“.

Barcelona i dalje oduševljava u napadu, ali jasno se može vidjeti kako je značajno poboljšala igru u obrani u odnosu na prethodnu sezonu, što je i ključan razlog uvjerljive igre i optimizma Barcinih poklonika.

Nova obrana Barcelone

„Zajedno napadamo ali zajedno se i branimo“, istakao je Enrique na press-konferenciji nakon utakmice s Levanteom kada su ga upitali što je ključ bolje Barcine igre u fazi obrane.

U pripremi sezone Enrique je najviše truda uloži u sređivanje obrane koja je bila prilično porozna pod Gerardom Martinom pa i Titom Vilanovom. Rezultati su već sada jasno vidljivi, Barca igrom prema nazad podsjeća na vrijeme kada je momčad vodio Pep Guardiola.

Istina, prošla su tek četiri kola, sezona je još friška, ali sasvim je izgledno da će Barcelone ove sezone primati znatno manje golova, a nastavili zabijati u istom ritmu, bit će iznimno teško zaustavljiva na putu prema novim trofejima.

Što će tek biti kada se vrati Suarez?

Barcelona na početku sezone briljira, a što će tek biti kada u momčad uđe Luis Suarez, najveće ovoljetno pojačanje koje još uvijek izdržava suspenziju i vratiti će se na travnjak pred „el clasico“. Bit će to pravi spektakl kada se spoje Messi, Neymar i Suarez. Vidjet ćemo kako će protivnički braniči nositi s „vanzemljaskom trojkom“.

Za sada su samo petorica igrača Barcelona provela na travnjaku svih 360 minuta u četiri dosadašnja kola prvenstva: Claudio Bravo, Mathieu, Jordi Alba, Ivan Rakitić i Lionel Messi.

Enrique ima na raspolaganju doista širok izbor igrača i posljedično mogućnost kvalitetne rotacije, što je iznimno bitno, sezona je dugačka, trebat će dobro rasporediti snage kako bi udarne snage ostale u top-formi u završnici sezone, kada se bude odlučivalo o trofejima.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider