Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Ponosni Kaštelani

Dalićevi debitanti čekaju Španjolsku: "Hvala izborniku, ostvario se san"

Prijateljsku utakmicu s Portugalom dvojac iz Kaštela pamtit će cijeli život.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Antonio Milić i Marko Livaja u prijateljskoj utakmici Portugal - Hrvatska upisali su prvi nastup za A reprezentaciju, zbog čega će susret u Faru pamtiti cijeli život.

Dvojica mladića koji su nogomet počeli trenirati GOŠK-u iz Kaštel Gomilice, a danas grade karijere u Anderlechtu i AEK-u, zabilježili su prve minute u dresu Vatrenih.

"Stvarno sam sretan što sam debitirao, to mi je bio san. Dao sam sve od sebe, a mislim da smo kao momčad mogli bolje. Čak sam očekivao i da ću biti nervozniji, ali pokušao sam igrati što jednostavnije i zadovoljan sam", izjavio je Milić, polivalentni defenzivac i ljevak kojemu je primarna pozicija stoper, ali može igrati i na defenzivnom veznom i na lijevom beku.

U utorak se u sklopu Lige nacija igra susret Španjolska - Hrvatska, a Milić će tu, baš kao i protiv Portugala, čekati svoju priliku s klupe.

"Naravno da sam sretan s ovim pozivom, osjećam se odlično i na meni je da radim i da budem spreman ako mi se ukaže prilika. Protiv Portugala smo se dosta branili, izbijali njihove ubačaje, ali sve je dobro prošlo i uspjeli smo sačuvati neriješeno. Španjolska je pak jako kvalitetna, dat će maksimum pred domaćom publikom i sigurno očekuju pobjedu, no maksimum ćemo dati i mi", poručio je igrač Anderlechta.

Livaja: Bila je dobra odluka rano otići u inozemstvo

Livaja je protiv Portugalaca krenuo od prve minute, a mogao bi i u Elcheu kontra Furije.

"Španjolska je težak suparnik, koji nije bio na očekivanoj razini na prošlim velikim natjecanjima, ali sada ima mnogo mladih i talentiranih igrača. Svi će nas sada gledati i očekujem kvalitetnu utakmicu, a imamo poseban motiv dobro odigrati nakon fenomenalnog Svjetskog prvenstva", najavio je napadač AEK-a:

"Hvala izborniku što mi je pružio šansu, stvarno sam ponosan i nadam se da ću opravdati njegova očekivanja. Mnogo mi se toga događalo dok sam bio mlad, imao sam uspona i padova u karijeri, a pokazalo se da mi je bila dobra odluka rano otići u inozemstvo. Sada sam se pronašao u Grčkoj, tamo me poštuju i nadam se da ću dugo ostati."

U situaciji kad se Mario Mandžukić oprostio, Nikole Kalinića nema zbog dobro znanih razloga, a Andrej Kramarić nije potpuno spreman, hrvatski napad predvode Livaja i Ivan Santini.

"Mandžukić je kroz svoje godine u reprezentaciji dokazao da je veliki radnik, mnogo je toga napravio i teško ćemo ga nadomjestiti, ali svi ćemo pomoći reprezentaciji koliko možemo. Normalno je da napadač uvijek očekuje postići pogodak, ali najvažnije je dobro odigrati protiv snažnog suparnika", istaknuo je Livaja.

"Modrić i Rakitić u veznom redu bit će nam velika pomoć, s njima se uvijek očekuju veliki rezultati. Svi su momci super, većinu njih znam iz mlađih kategorija, a atmosfera u momčadi je odlična", poručio je za kraj.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider