Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Zašto ne Zoki i Krznar? Najveći udarac za 'Tanca': Kruno, vrati se!

Trenerski dvojac Zoran Mamić – Damir Krznar pokazao je da zaslužuje šansu. Ili barem jedan od njih dvojice...

Nakon što je Kruno Jurčić „uprskao“ stvar, Branko Ivanković trebao je provesti pozitivnu „šok terapiju“. Naglasaka je na trebao. Dinamo je pod vodstvom „profesora“ upisao četiri poraza, jedan remi i tri pobjede. Mora se da reći da su dvije od te tri pobjede ostvarene protiv vrlo jakog Suhopolja i „preporođenog“ Osijeka.

>> Solirali kao da igraju za agente: Hrvati ohladite, pa nije Halilović Messi!

>> Torcida pomogla BBB-ima: Mate Bilić nokautirao Dinamo!

>> Evo što kaže Ivanković nakon četvrtog poraza u osam utakmica!

Kako ne biti ironičan kada Ivanković prije utakmice u Splitu sam sebi da ocjenu „šest“ za učinak koji ostvario u prvih sedam utakmica. I naravno, kako to obično biva kada ste neumjesni u izjavama (op.a., pogledati slučaj Štimca), kazna je odmah stigla u Parku mladeži. Nakon takve serije loših rezultata, nameće se logično pitanje: Je li Ivankoviću odzvonilo?

Tko je u Dinamu zadužen za pristup igrača?

„Ovakvim pristupom ne možemo nikoga pobijediti, ali trener nije tema“, izjavio je nakon utakmice Zoran Mamić, sportski direktor Dinama.
Prilično kontradiktorna rečenica. Ne znamo tko je u Dinamu zadužen za kvalitetan pristup igrača svojem poslu? Je li to možda portir Joso ili vozač autobusa Mile? Nije li smisao Jurčićeve smjene i dolaska Ivankovića bio upravo u tome da se kod igrača izazove pozitivna reakcija, da se na bolje promijeni taj famozni pristup?

Društvenim mrežama kruže poruke: Kruno, vrati se!

Ivanković ionako ništa drugo nije ni mogao previše promijeniti u tako kratkom roku osim pristupa i atmosfere u svlačionici. No, očito je da nije uspio, jer ako laže koza, ne laže rog. Statistika je neumoljiva. Ne možemo se sjetiti kada je neki trener Dinamo imao tako loše skor u prvih osam utakmica. Teško je to reći, ali Ivanković u ničemu se nije pokazao boljim izborom od Jurčića. Došao je kako bi popravio stvari, a dogodilo se da je Dinamo potonuo u još veću krizu.

Društvenim mrežama već kruže sarkastične poruke tipa: Kruno, vrati se! Čini nam se da je to u ovom trenutku najveći udarac za Ivankovića. Dinamo ne samo da niže loše rezultate nego i još lošije partije. Nema igre, nema kohezije, nema adekvatnog pristupa… A taj je posao u djelokrugu trenera, ali, nažalost navijača Dinama, čini se da je Ivankovićev autoritet u svlačionici na niskim granama.

Zdravko Mamić pred novom teškom odlukom

I što sada napraviti? Vjeruje li itko da Ivanković može cijelu situaciju preokrenuti na bolje? Zdravko Mamić je pred još jednom teškom odlukom. Ili možda lakom, kako se uzme. Čekati možda znači potonuti još dublje, do situacije kada se tonući brod više ne može zaustaviti na putu prema podvodnim bespućima (primjer je "Liga za bedake") ili na vrijeme reagirati i barem začepiti rupe do zimske generalke?

Dugo nismo vjerovali u tu mogućnost, ali Dinamo s ovakvom igrom može izgubiti utrku za naslov prvaka. „Modri“ moraju nešto pod hitno promijeniti ako žele isplivati iz krize.

Zoki i Krznar zaslužuju šansu

Opet se vraćamo na situaciju nakon utakmice u Beču. Trenerski dvojac Zoran Mamić – Damir Krznar pokazao je da zaslužuje šansu. Ili barem jedan od njih dvojice. Nisu je dobili, a Dinamo je u Beču odigrao daleko najbolju partiju ove sezone. „Modri“ su tada izgledali kao prava momčad, momčad koja ima povjerenje u trenera ili trenere. Zašto tražiti kruha preko pogače?

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider