Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Panika ili realnost?

Gradonačelnik najavio: 'Hajduk se mora prodati, a KK Split se može ugasiti'

Nastavljeno je prepucavanje između splitskog gradonačelnika Ive Baldasara i Hajduka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je Ivo Baldasar iznio podatak o 124 milijuna kuna duga Hajduka, iz kluba su mu odgovorili da je dug duplo manji. Sada je gradonačelnik opet iznio svoj stav i najavio prodaju kluba.

>> U tjednu najvećeg HR derbija, u Splitu međusobna svađa

Najgore je to što je svađa buknula nekoliko dana prije subotnjeg derbija s Dinamom, a danas se pak na Rivi održava 'Večer Hajduka'.

''Ukupni dug HNK Hajduk iznosi 124 milijuna kuna s tim da krajem listopada na naplatu dolazi 15 milijuna kuna, a već petnaest dana kasnije drugih 15 milijuna kuna zbog čega bi Grad Split mogao doći u blokadu'', čulo se danas na redovnom briefingu kod gradonačelnika Ive Baldasara.

"Kredit, od skoro 32 milijuna s kamatama, za mjesec i pol dana dolazi na naplatu Hajduku. Predsjednik Uprave Hajduka Marin Brbić se nada da će sakupiti dovoljno novca za platiti jedan dio dugovanja. Hajduk je 2008. godine bio u plusu 80 milijuna, sada je preneseni gubitak 124 milijuna. Klub generira gubitak, a dođe li Grad u situaciju da mora plaćati kredit Hajduku to će nas odvesti u blokadu", rekao je gradonačelnik Ivo Baldasar i napomenuo da Hajduk sve lošije funkcionira, te da nisu isplaćene plaće.

"Rezultat prijelaznog roka je po meni loš. Ako netko od sportskih stručnjaka misli da je dobar, ne znam. Ne radim pritisak na upravu. Grad je već odustao od upravljanja klubom. Kad smo podržali 'Naš Hajduk' smatrali smo da je to u redu. Činjenica je da nema politike. U stadion na Poljudu se nije ulagalo. Treba imati ozbiljnog financijera, a Grad Split to ne može", kazao je Baldasar, koji je na upit što će biti s KK Splitom, koji je također u financijskim problemima, odgovorio da nije moguće izbjeći gašenje kluba. (I.Š./Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider