Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Tanac' pred otkazom

Rijeka može dotući Dinamo: Maminjo strahuje za titulu prvaka!

U sljedećem kolu HNL-a na Maksimir dolazi sve impresivnija Rijeka koja je odigrala egal utakmicu s Betisom, ipak malo jačim klubom od Ludogoreca.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Branko Ivanković mora da piše oproštajno pismo, ako ga već nije napisao... Došao je podignuti grogiranu momčad nakon kraha protiv Austrije u Ligi prvaka, a Ivankovićev Dinamo igra lošije nego pod Jurčićem.

>> Havarija Dinama u Sofiji: Razbijeni kao bugarska skupština!

>> Ivanković nakon debakla: Rezultat je nepravedan, a pogreške ne mogu objasniti

>> VIDEO: BBB-i se sukobili s huliganima CSKA, privedeno više od 80 navijača!

Ivanković nije mogao puno napraviti na podizanju igre i fizičke spreme, prekratko je u Maksimiru, ali to je znao i prije nego što je preuzeo mjesto trenera pa ne može reći da mu je netko kriv što se našao u takvoj situaciji. Nakon poraza od Černomoreca, kazao je da Dinamo ne pada zbog slabe tjelesne spreme, nego da je u pitanju psihološki problem.

Nije li upravo zbog toga doveden da izazove „pozitivan šok“? Već tada je neizravno priznao da nije uspio ništa napraviti. Ni dva tjedna kasnije Dinamo nije daleko odmakao. Dapače, izgleda još gore. Kad sve to zbrojimo i kad znamo da Zdravko Mamić nema previše strpljenja, jasno je da Ivankoviću „gori pod petama“.

Ako dobije otkaz, Ivankoviću će sigurno biti krivo što nije uspio u svojem trećem povratku na klupu „modrih“, no jedan od glavnih ciljeva će ipak ostvariti – nema sumnje da će pokupiti dobru otpremninu. Mamić je još jednom pokazao da nikako ne uspijeva izabrati pravog trenera za Dinamo. Ide iz greške u grešku. A čini se da ni njegovi poznati motivacijski govori nemaju onu snagu koju su prije imali. Čini se da razbijenu „modru“ vojsku nitko ne može probuditi. Ni miris novca, ni galama, ni osude, ni medijska prozivanja, ni međusobne svađe... Kao da nema pomoći.

Rješenje za Dinamovu krizu je...

Ukupno glasova:

Na Maksimir u nedjelju stiže Rijeka

Ako se ovako nastavi, čak bi i prvenstvo moglo doći u pitanje. U sljedećem kolu HNL-a na Maksimir dolazi sve impresivnija Rijeka koja je odigrala egal utakmicu s Betisom, ipak malo jačim klubom od Ludogoreca. Maminjo je sada sigurno u dilemi – odmah smijeniti Ivankovića ili sačekati derbi s Rijekom? Sigurno se pita: „Zašto da čekam, nisam li se već uvjerio da nema pomaka?“

Bude li oklijevao, možda se dovede u još težu situaciju. Pobijedi li Rijeka, bit će to strašan udarac za Dinamo ponajviše u psihološkom smislu. „Modri“ nisu navikli na takvu situaciju, a glavni suparnici bi dobili konačnu potvrdu da mogu do naslova. Samopouzdanje bi im se podiglo do neba, a momčad Dinama dodatno bi potonula.

Malo je vremena da se pronađe adekvatno trenersko ime, lako je moguće da Mamić posegne za oprobanim receptom i privremeno na klupu instalira duet Zoran Mamić – Damir Krznar. A zašto ne? Njih dvojica vodili su momčad u Beču. Tamo je Dinamo odigrao najbolju partiju u sezoni. Valjda je shvatio da već viđena lica donose isključivo „déjà vu“ priču. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider