Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Vaučeri' više ne vrijede!?

Policija demantirala Dinamo: Lakrdija se nastavlja - tko je ovdje lud?

Dan nakon derbija između Dinama i Hajduka, već teku pripreme za novi, a proturječe ostaje...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon uzbudljivog nedjeljnog izdanja, u srijedu nas čeka novi maksimirski derbi Dinama i Hajduka, ovaj put u četvrtfinalu Kupa. A izgleda da bi se mogle ponoviti i scene udruženih Boysa i Torcide na istoj, istočnoj tribini.

Kritike iz Dinama: 'Udarili' po BBB-ima, sucima, medijima...

KOMENTAR ŽELJKA VELE Vaučeri uspjeli tako što su propali

Naime, Dinamo je danas objavio kako otvaraju Jug za sve gostujuće navijače. Sada više nisu važni vaučeri, može doći tko god želi. Kako je to moguće, a prije mjesec dana su nas uvjeravali - nema vaučera, nema ulaska na stadion?

"Jug će biti otvoren. Dakle, nema zapreke. Bilo tko to želi neka dođe na Jug", kaže Tomislav Svetina, direktor Dinama.

Jedno su tvrdili prije mjesec dana...

Dinamo tako svjesno gazi odluke Vladina Nacionalnog vijeća za suzbijanje nasilja u sportu i tzv. "vaučerizaciju".
"Nije Dinamo jedini klub koji je to napravio. Kad smo igrali u Splitu protiv Splita, Split je uredno pusti navijače, situacija u Belupu, uredno su pušteni navijači. Dakle, nismo mi ti koji smo jedini prekršili, odnosno postupili tako kako smo postupili", ističe Svetina.

Postavlja se pitanje kako je to uopće moguće, ako su prije mjesec dana svi uporno tvrdili da bez vaučera nema gostovanja.
"Prema tome, ako i nitko ne uzima vaučere, bar nemamo nereda. A to je cijela svrha. Nisu vaučeri svrha sami za sebe", kazao je Petar Skansi, pomoćnik ministra Željka Jovanovića.

U Dinamu su rekli kako su do odluke stigli u suradnji s policijom.
"Jednostavno, uzimajući u obzir sve što se može dogoditi i konzultirajući se i sa policijom, odluka je donijeta", kazao je Svetina.

Policija demantirala Dinamo

Zvučalo je čudno da je policija sudjelovala u takvoj odluci, pa smo odlučili provjeriti. Odgovor iz Policijske uprave zagrebačke potvrdio je naše sumnje:
„Opovrgavamo da je odluka koju navodite u upitu donesena u dogovoru s policijom, isto tako policija je sukladno prijavi navedenog javnog okupljanja od strane organizatora, poduzela sve zakonske mjere i radnje u cilju provođenja osiguranja tog javnog okupljanja“, stoji u odgovoru Policijske uprave zagrebačke.

Zanimljivo, nešto kasnije predomislili su se i u Dinamu te potvrdili poruku policije. Dinamo je, dakle, tu odluku donio sam kao organizator utakmice. HNS se danas ne želi oglasiti već nam kažu da se drže priopćenja od neki dan u kojem su osudili Dinamovu ishitrenu odluku.

Možemo se na kraju samo upitati: Tko je ovdje lud? Izgleda najpametniji su ispali navijači koji su od početka vaučere nazivali lakrdijom.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider