Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ne ponovila se Zelina

Invazija na Koprivnicu: Policija zaustavljala Torcidu već kod Lučkog!

Za utakmicu Slaven Belupa i Hajduka vlada veliko zanimanje, a policija je posebno na oprezu zbog najavljenog dolaska velikog broja pristalica 'bijelih'...

Otkako ih je preuzeo Mladen Frančić, Koprivničanci su neporaženi u šest utakmica - u HNL-u su upisali dvije pobjede i dva remija, a u Kupu dvama pobjedama izborili četvrtfinale. Atmosfera u i oko Slavena je odlična te se domaćini nadaju da bi protiv Hajduka mogli nastaviti niz neporaženosti.

>> Tudor: Ne mogu reći da ćemo dobiti, ali...

Splićani su u sjajnoj seriji, u rujnu i listopadu nisu izgubili niti jednu utakmicu (posljednji put poraženi su u Osijeku 31. kolovoza). U vrijeme kad je financijska konsolidacija kluba na prvom mjestu Hajduk bez imperativa stiže u Koprivnicu, ali sa željom da pobijedi i vrati se na prvo mjesto, gdje je zasjeo trijumfom protiv Hrvatskog dragovoljca u Kranjčevićevoj.

Hajduka će doći bodriti veliki broj navijača (očekuje ih se više od 1000), kako lokalnih pristaša tako i drukera iz svih krajeva Hrvatske (Dalmacija, Slavonija, Zagreb...). I Hajdukovi, kao i svi ostali navijači u Hrvatskoj, bojkotiraju HNS-ovu vaučerizaciju hrvatskih stadiona, zbog čega će tribina namijenjena gostujućim navijačima biti zatvorena.

Kako neslužbeno doznajemo, policija zaustavlja navijače Hajduka već kod Lučkog. Pojedini neće ni uspjeti doći na utakmicu, dok se slično očekuje i kod samog ulaska u Koprivnicu, gdje je također razmješten poveći broj policajaca.

Smjestit će se Torcida i svi ostali fanovi Bijelih diljem centralne tribine koprivničkog stadiona, a ako je suditi prema onome što je objavljeno na službenoj web-stranici, iz Slaven Belupa će im to pokušati onemogućiti.

Slaven Belupo: Navijači Hajduka neće moći na stadion!

"Kako Hajduk nema organizirani dolazak svojih navijača i za njih ne preuzima nikakvu odgovornost, Slaven Belupo prema propisima ne smije im prodavati ulaznice i nije obvezatan za njih organizirati dio tribine. Zbog navedenoga obavljat će se detaljan pregled gledatelja na ulazima na tribinu i provjeravati njihov identitet. Za one, za koje se utvrdi da su navijači Hajduka neće moći ući na stadion", objavio je Slaven Belupo.

I Torcide je stigao vrlo precizan odgovor, u kojem domaćine upozoravaju koje sve zakone misle prekršiti u slučaju da se budu pridržavali najavljenog te što će sve Klub navijača Hajduka napraviti u slučaju da Slaven Belupo zbilja ustraje u svojoj odluci.

Torcida: Svi u Koprivnicu, podnijet ćemo prekršajne i kaznene prijave u ime svakoga tko ne bude mogao ući!

"Opet ćemo ponoviti – ne postoji niti jedan Zakon po kojem možete bilo kojem navijaču Hajduka iz bilo kojeg dijela Hrvatske zabraniti ulazak na stadion.
Vaš je izbor da zatvorite tribinu za gostujuće navijače, a naše je pravo da pojedinačno uđemo na ostale tribine Vašeg i svih drugih stadiona u RH.

I zato ovim putem pozivamo sve navijače Hajduka da sutra u što većem broju dođu u Koprivnicu. Ne dozvolimo da naš Hajduk u ovom trenutku ostane bez podrške svojih navijača. Ne dopustite da Vam neki Mamići, Vrbanovići, Jovanovići određuju kada smijete otići na utakmicu.

Spremni su se pozivati na obvezu poštivanja Zakona kada brane ćirilićne ploče u Vukovaru, ali su te iste Zakone spremni kršiti kako bi navijačima Hajduka zabranili ulazak na stadion. Svima onima kojima je dosta dvostrukih kriterija u ovom društvu, sutra je mjesto u Koprivnici. Dužnost je svakog navijača Hajduka da sutra dođe u Koprivnicu, jer borba za naš Hajduk i dalje traje i sutra je jednako važno da se skupimo u velikom broju kao i onda kada smo dolazili ispred Banovine.

Organizatore utakmice ovim putem upozoravamo da ćemo u ime svakog navijača kojem zabrane ulazak na stadion podnijeti tužbe radi naknade štete zbog diskriminacije po regionalnoj osnovi pa neka onda oni na sudu objasne po kojem Zakonu zabranjuju ulazak na stadionu ljudima druge regionalne pripadnosti. Isto tako protiv odgovornih osoba NK Slavena Belupo podnijet ćemo i prekršajne i kaznene prijave zbog diskriminacije. Do sada ste se mogli uvjeriti kako imamo ljude koji su to sposobni napraviti.

I za kraj, pozivamo i medije da sutra u što većem broju dođu u Koprivnicu i vide na licu mjesta kako se krše Zakoni ove države i kako se provodi diskriminacija nad najmanje tisuću navijača Hajduka. Ako se sutra mora ponoviti slučaj Zelina, onda je na nama da se potrudimo da ovaj put video snimke cijelog događaja ne budu izbrisane. Mi se svojih postupaka ne moramo sramiti.

KONTRA MRAKU, KONTRA SILI!", stoji u priopćenju Torcide.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider