Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Tanac' diže 'wunderkinda'

Halilović pročitan, Sammir kao Ibra: 'Pa i Messi je pročitan, ali...'

Branko Ivanković najavljuje ofenzivni Dinamo na Poljudu u derbiju s Hajdukom, a Alen Halilović mogao bi dobiti šansu u drugom poluvremenu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prema onom što smo vidjeli na sinoćnjem treningu Dinama, „modri“ bi na Poljud mogli istrčati u sljedećoj postavi: Sandomierski – Pinto, Šimunić, Šimunović, Lima – Pamić, Ademi – Soudani, Sammir, Fernandes – Beqiraj.

>> Čudno je bez Jurčićevih 'sletova': Maminja 'okupirali' navijači, 'Tanac' bez nervoze

„Nisam na ovom treningu želio puno mijenjati, ali imam još dvije-tri dvojbe, u obrani i veznom redu. U petak nakon treninga ću donijeti konačnu odluku“, kazao nam je Ivanković te dodao:

'Idemo po pobjedu u Split'

„Imamo problem! Svi su u tonusu, spremni i orni, tako da ne znam koga staviti“, našalio se Ivanković te spremno poručio.
„Idemo po pobjedu u Split. Želimo stvoriti što bolju atmosferu za ogled s Čornomorecom u Europskoj ligi.“

Sandomierski će, čini se, dobiti prednost ispred Zelenike. Boji li se da bi mladi Poljak mogao izgorjeti u grotlu Poljuda?
„Nisam zabrinut. Raduje me da su obojica vratara u dobroj formi.“

Ivanković je najavio da će u nastavku sezone više forsirati Alena Halilovića. Hoće li Halilović dobiti barem pola sata na Poljudu?
„U svakoj sljedećoj utakmici Halilović će sve više igrati. Očekujem da Halilović uskoro igra 90 minuta“, znakovito je poručio Ivanković.

Halilović pročitan na desnom krilu?

Halilović je kod Jurčića najčešće ordinirao po desnom krilu. Hoće li ga Ivanković prebaciti u sredinu?
„On je po vokaciji 'playmaker', ali za njega je najvažnije da igra. Nije važno na kojem mjestu. Njemu je tek 17, u turbulentnom je razdoblju karijere.“

Čini se da je Halilović na desnom krilu pročitan. Suparnički braniči prozreli su da rijetko ide udesno, jer mu je desna noga značajno slabija. Gotovo ga isključivo zatvaraju ulijevo. Nije li Halilović „ugušen“ na desnom krilu? U sredini bi imao puno veći manevarski prostor.
„I Messi je započinjao svoju karijeru u Barceloni na krilnim pozicijama. Nije li znao igrati na krilu i kada je došao Ibrahimović?“ uzvratio je Ivanković s vjerojatnom aluzijom da "playmakera" u Dinamu igra Sammir.

'I Messi je pročitan, ali...'

Upravo je to razlog zbog čega je Ibrahimović morao otići. Prije toga „playa“ je igrao ipak Ronaldinho, kontrirali smo.
„Da, ali mladom igraču je najvažnije da igra. I Messi je pročitan, ali nije važno je li pročitan, nego mogu li ga zaustaviti. Ista je stvar s Halilovićem. Važno je da prolazi“, zaključio je Ivanković našu konverzaciju.

Na našu konstataciju da Halilović u zadnje vrijeme baš i ne prolazi, Ivanković je uzdahnuo i raširio ruke... Kao da je htio reći da je zato tu da to popravi.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider