Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Modri već u četvrtak

Hajduk i Dinamo se vratili iz Turske: Sad kreće ono pravo

Lagano završava zimska pauza za hrvatske nogometaše. Počinje HNL, a naša dva najveća kluba, Hajduk i Dinamo, vratili su se s posljednjeg dijela priprema odrađenih u Turskoj. I jedni i drugi zadovoljni su odrađenim i kako kažu, potpuno spremni dočekuju nastavak prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Naporni treninzi, par pripremnih utakmica i nekoliko promjena u momčadi. Dinamov stručni stožer zadovoljan je nakon Turske te su uvjeren kako će i u nastavku prvenstva opravdati ulogu favorita za osvajanje naslova.

"Najveća dobit su naši mladi igrači koji su bili s nama i oni koji su već dulje vrijeme bili ozlijeđeni i koji nam se priključuju za normalan rad", kaže menadžer Dinama Zoran Mamić.

'Nismo se htjeli navlačiti sa Sammirom'

U Dinamo su stigla dva pojačanja, brazilski veznjak Silva Cleyton te francuski stoper Jeremy Taravel. Zoran Mamić zadovoljan je s obojicom. Ante Rukavina vraćen je s priprema te mu je rečeno da može potražiti novi klub, a trajno je Maksimir napustio Sammir koji sreću traži u španjolskom Getafeu.

"Nismo se s njim htjeli inatiti i navlačiti ovdje do ljeta. Želimo mu svu sreću."

A igrač koji se pristupom, zalagnjem i golovima i dalje nameće kao najbolji u redovima Modrih je Duje Čop: "Broji se ovo sad što će biti, što smo od početka dogovarali i nadam se da ćemo odmah od početka početi to i pokazivati", priča Čop.

'Pašalićev transfer donijet će olakšanje svima u klubu'

I Hajdukovci su zadovoljni odrađenim pripremama u Turskoj. Iako trener Tudor nije bio na raspolaganju za izjave, igrači su prenijeli pozitivnu atmosferu uoči nastavka prvenstva: "Sam trener Tudor i cijeli stručni stožer je čestitao igračima na odrađenim pripremama i mislim da smo se stvarno dobro pripremili za prvenstvo", smatra dokapetan Goran Jozinović.

Na pripremama je zadovoljio Uzbekistnac Abdukholikov, a Bijelima je zbog financijske situacije olakšanje donio budući transfer Pašalića u Chelsea: "Svi igrači već su naviknuli na kašnjenje plaće i nije samo nama tako već i svima u klubu i sigurno da će ovo donijeti određeno olakšanje da će se mirnije moći posvetiti obavezama i raditi."

U prvom kolu nastavka Hajduk očekuje gradski derbi protiv Splita dok će Dinamo u goste Rijeci, a prije toga Modre u četvrtak u Puli očekuje zaostala utakmica protiv Istre 1961.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider