Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO SDP sazvao izvanrednu presicu, komentirat će odluku Ustavnoga suda
Nogomet
Omiljeni trener

Dinamova legenda izgubila životnu bitku: Umro Josip Kuže

U 61. godini života preminuo je Josip Kuže, legendarni igrač i trener Dinama.

U veljači ove godine Kuži je ustanovljeno da boluje od leukemije, ali u nedjelju poslijepodne izgubio je najvažniju utakmicu.

>> Dinamo se oprostio od Kuže: 'Teško je vjerovati... Velik igrač i velik čovjek'

>> Kuže branio Bobana od policije 13. svibnja 1990.

Nakon što mu je dijagnosticirana opaka bolest, činilo se kako se njegovo zdravlje u posljednjih nekoliko mjeseci popravilo. Nažalost, bolest je bila jača...

Josip Kuže rođen je u Vranjama u Srbiji, 13. studenog 1952. godine. Kao 19-godišnjak je 1971. stigao u Dinamo kojem je poklonio cijelo desetljeće, i u čijem je dresu nastupio 384 puta, postigavši kao branič 14 golova.

S Modrima je kao igrač osvojio Kup maršala Tita 1980. godine, a kao trener je bio puno uspješniji.

Čovjek kojeg su navijači obožavali

U dva mandata na klupi najdražeg mu kluba stekao je simpatije navijača zbog stila igre koji je gajio, a obožavala ga je i publika s kraja 80-ih i ona iz sezone 2005./2006., kada je Dinamu vratio naslov prvaka nakon dvaju uzastopnih titula Hajduka.

Po čemu ćete najviše pamtiti Josipa Kužea?

Ukupno glasova:

Trenirao je i Croatiju Sydney, BSK iz Slavonskog Broda, banjalučki Borac, Rot-Weiss Erfurt, Mainz, Gamba Osaku, Zagreb, Chemnitz, Inter Zaprešić, Rijeku, Varteks, JEF United te Tianjin Tedu, kineskog prvoligaša s čije je klupe otišao u svibnju prošle godine.

Vrlo uspješno je vodio i dvije reprezentacije, Ruandu i Albaniju.

Nakon što je u veljači hospitaliziran u zagrebačkoj bolnici Merkur, Kuži su transparentom potporu došli dati i Bad Blue Boysi, s kojima je bio u odličnim odnosima.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider