Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Nogomet
'Petica' u Unešiću

Duje Čop bez milosti za tatu Davora, ljutiti Kek morao ubaciti Benka

Dinamo je u osmini finala hrvatskog Kupa slavio u Unešiću s 5:0, a Rijeka u Ludbregu s 3:1...

Dinamo se u osmini finala hrvatskog Kupa lako obračunao sa Zagorom pobijedivši s 5:0 u Unešiću, dok je Rijeka s dosta poteškoća svladala Podravinu u Ludbregu s 3:1.

>> Hajduk se spasio sramote tek u produžecima!

Strijelci za Dinamo bili su Fernandes (39), Šimunić (43), Čop (47, 60), i mlađahni Fran Brodić (81).

„Modri“ su Unešić stigli u okrnjenom sastavu, igrali su bez Sammira, Husejinovića, Pinta, Soudanija, Šimunovića, Pivarića, Pamića, Halilovića i Sandomierskog, no ipak su lako pobijedili domaću momčad koju je bodrilo čak 6000 navijača, koji su stvorili doista fantastičnu atmosferu.

Dvostruki strijelac bio je Duje Čop, sin Zagorinog trenera Davora Čopa, nekoć sjajnog centarfora Hajduka i Cibalije, bivšeg vinkovačkog Dinama.

"Osigurali smo ono po što smo došli i zadovoljni smo. Sigurno da bi nam bilo teže da su oni zabili iz prilika na početku utakmice, ali na koncu smo mi imali puno više izglednih situacija i zasluženo smo prošli dalje. Dva gola tati? A što reći? U svakoj utakmici želim zabiti; igrali protiv PSV-a ili Zagore, a ja sam sretan što se vraćam u golgetersku formu", kazao je Duje Čop nakon utakmice, a prenosi službena web stranica Dinama.

Ističemo da je prve seniorske minute u ovoj sezoni upisao veliki Dinamov talent Fran Brodić, 16-godišnji napadač, koji je ušao u igru u 69. minuti, a u 81. se upisao u strijelce.

Inače, u Unešiću se „feštalo“ od jutarnjih sati, tekli su potoci piva, vina i rakije, a mezila se dalmatinska janjetina, pršut i sir.

Kek morao uvesti Benka

Rijeka je poprilično teško došla do pobjede u Ludbregu protiv Podravine. Prvo poluvrijeme završilo je bez golova, a trener Rijeke Matjaž Kek morao je uvesti u igru Sharbinija i Močinića.

Domaćin je šokirao favoriziranog gosta u 59. minuti preko Denisa Bochija. Šest minuta kasnije Rijeka je izjednačila golom Mehmeda Alispahića. Vrag je odnio šalu pa je Kek u igru uveo i svojeg najboljeg igrača Leona Benka.

Upravo je Rijekin „topnik“ uveo utakmicu u mirnije vode za gostujući sastav golom u 76. minuti. U samom finišu utakmice Sharbini je izborio jedanaesterac, a Benko je s bijele točke postavio konačnih 3:1 za Rijeku.

Nakon utakmice trener Rijeke bio je poprilično ljutit na svoje igrače, koji su očito nakon gostovanja u Lyonu i Osijeku podcijenili suparnika.

"Neki očito nisu shvatili ozbiljno ovu utakmicu. To je nedopustivo, imat će posla sa mnom", zaprijetio je Kek.

Zadar je pobijedio Cibaliju 2:0 u Vinkovcima, Istra je bila bolja od Zagreba nakon jedanaesteraca, u 120 minuta bilo je 0:0, Inter je s 2:0 slavio u Novigradu, dok je Hajduk protiv Vinogradara pobijedio 3:1 tek nakon produžetka.

Drama u Koprivnici

Prvoligaši Slaven Belupo i Osijek posljednji su četvrtfinalisti Hrvatskoga nogometnoga kupa nakon što su u dramatičnim utakmicama izbacili Lučko, odnosno čakovečko Međimurje.

Izuzetno zanimljivo bilo je u Koprivnici gdje je Slaven Belupo s 5-4 slavio protiv drugoligaša Lučkog. Domaćini su u 75. minuti vodili s čak 4-1, da bi Lučko u narednih deset minuta izjednačilo na 4-4, a pogodak odluke za Koprivničance postigao je u 89. minuti Darijo Čanađija. Dva je pogotka za Slaven postigao Ozobić (47, 58), a po jedan Bagarić (9-11m) i Vugrinec (71), dok su pogotke za Lučko polučili Pelaić (19), Vinčić (75), Abramović (79) i Krznarić (84).

U Čakovcu nakon 90 minuta nije bilo pogodaka, da bi u produžetku pogocima Ugarković (97) i Grgića (111) Osijek osigurao prolaz u četvrtfinale. (I.M./Hina)

Osmina finala hrvatskog Kupa:

14 h:
Vinogradar - Hajduk 1:1 (1:3 nakon produžetka)
Zagora – Dinamo 0:5
Podravina – Rijeka 1:3
Cibalia – Zadar 0:2
Zagreb – Istra 1961 0:0
Novigrad – Inter 0:2

17 h:
Slaven Belupo – Lučko 5:4
Međimurje - Osijek 0:2

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider