Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Idemo po pobjedu'

Derbi pred vratima: Dinamovci se raduju Poljudu i punom stadionu

Ove subote na Poljudu nas od 19 sati očekuje najveća utakmica u Hrvata.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk dočekuje Dinamo na Poljudu u prvom ovosezonskom derbiju. Mnogi nogometaši prvaka Dinama razletjeli su se po svijetu zbog obaveza u svojim reprezentacijama, jedan od njih i Soudani, koji će prvi put igrati u prvenstvu protiv najvećeg rivala.

''Igrao sam često pred punim tribinama, a i na našem stadionu je ove sezone bilo jako puno ljudi; posebno na europskim utakmicama. Već sam na utakmici Superkupa protiv Hajduka vidio kako je derbi nešto posebno i svakako se veselim lijepoj atmosferi, ali ono što nas zanima je pobjeda'', prenosi riječi Soudanija službena stranica Dinama.

U obrani Dinama nastupit će mladi Jozo Šimunović, baš kao Tin Jedvaj prošle sezone koji je oduševio svojim zrelim nastupom.

''Bezbroj puta sam u mlađim kategorijama igrao protiv Hajduka i kao kapetan vodio Dinamo do pobjeda; kod kuće i u gostima. Ipak, znam da će ovo biti nešto posebno jer seniori su ipak seniori. Vjerujem da smo bolji, imamo stvarno dobru momčad i želimo slaviti na Poljudu.''

Ivo Pinto se pokazao kao pojačanje na desnom boku. Jedan je od rijetkih koji nije putovao za vrijeme reprezentativne stanke.

''Baš smo se zaželjeli utakmica tijekom ove stanke. Naravno, neki su igrali za svoje reprezentacije, ali često smo se čuli pa mi i oni kažu kako svi jedva čekaju derbi i početak Europa lige. Nisam igrao u Superkupu jer sam tek bio došao u Zagreb, ali se vidio poseban žar u toj utakmici.''

''Veselim se utakmici u Splitu, volim utakmice o kojima se priča i piše par dana prije i poslije; to su pravi derbiji i to je nogomet. Što se tiče same utakmice, nema neke filozofije: bolji smo i želimo pobjedu te ćemo dati sve od sebe kako bismo do nje i došli te tako na najbolji način pozvali navijače u četvrtak na utakmicu Europa lige'', poručuje Pinto.

U posljednjem derbiju na Poljudu slavio je Dinamo s 2:1. No, utakmicu je obilježila velika greška suca Ivana Bebeka koji nije vidio očiti 11-erac za Hajduk nakon što je Šime Vrsaljko rukama spriječio udarac Sušića prema vratima Kelave.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider