Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vođe na udaru

BBB-i zbog masovnih uhićenja bojkotiraju današnji derbi!

Čini se kako će Hajduk danas od 18 sati na Maksimiru imati glasniju podršku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bad Blue Boysi prepustit će večeras istočnu tribinu kolegama iz Torcide. Odlučili su se na bojkot zbog brojnih uhićenja najistaknutijih članova ove navijačke skupine.

"Poštovani suborci s tribine i svi Dinamovci,

Obavještavamo vas da BBB neće organizirano pohoditi današnju utakmicu niti će biti organiziranog navijanja s naše strane. Već treći dan masovno se privode istaknutiji pripadnici BBB kojima se na teret stavljaju nebulozne optužbe za organizaciju i sudjelovanje u neredima koje je nakon nedjeljne utakmice isprovocirala sama policija - očito frustrirani pošto su na derbiju ismijani od strane navijača obje navijačke grupe skupa s njihovim gazdama i tzv. "vaučerizacijom".

Također neozbiljno bi bilo da ne skrenemo pažnju na to da nalogodavci i provoditelji ovog progona računaju da će uklanjem i uhićivanjem istaknutih članova grupe izazvati anarhiju i toliko željene nerede kako bi skrenuli pažnju s pravih problema hrvatskog nogometa te vlastite nesposobnosti. Nema smisla da sada itko od naših suboraca na sebe preuzima teret bilo kakve organizacije grupe i tako riskira privođenje samo zato što je od strane svemoćne policije označen kao "vođa".

Očito da je potpuno legalno i društveno prihvatljivo štititi kriminalce koji drmaju ovom zemljom na način da se na najpodlije načine unište životi navijača, njihove jedine oporbe. Sve naše pripadnike i sve druge navijače Dinama pozivamo da svojim odsustvom s današnje utakmice podrže našu borbu i naše nepravedno zatvorene prijatelje, ali i da se oduzme bilo kakav argument za nova privođenja onima koji sudjeluju u ovim prljavim poslovima.

Gadno se vara svatko tko misli da ovo treniranje strogoće nema veze s trenutnom političkom situacijom u zemlji, te da će navijači još dugo jedini imati "ekskluzivu" na iživljavanje i policijsku brutalnost. Represivnom aparatu su očito potpuno odriješene ruke i lišen je svake odgovornosti za zloupotrebu. Varaju se nalogodavci ovog dobro smišljenog i organiziranog progona da ćemo ovoga puta prijeći preko toga i dozvoliti da prema nama nastave postupati kao prema zvijerima.''

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider