Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Svađe uoči 'el clasica'

Pogledajte kako je zvijezda Barce opasno razljutila Madrižane!

Real Madrid i Barcelona večeras će u međusobnom dvoboju na Santiago Bernabeuu najvjerojatnije odlučiti o novom prvaku Španjolske…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako su pred „el clasico“ tenzije dotakle nebo, a odnosi između dvaju klubova već dugo nisu bili na ovako niskim granama, delegacije Real i Barcelone predvođene predsjednicima Florentinom Perezom i Josepom Marijom Bartomeuom u nedjelju poslijepodne našle su se na zajedničkom ručku u Ritzu, luksuznom madridskom hotelu. Perez i Bartomeu posljednjih tjedna izmjenjivali su žestoku verbalnu paljbu, no pred najveći derbi odlučili su barem na kratko primiriti uzavrele strasti.

Evo kako je Marcelo prokomentirao suđenje u 'el clasicu'

Ludnica u Madridu: Sedam golova, tri penala, jedno isključenje i puno kontroverzi!

Predsjednik Barcelone odlučio je relaksirati atmosferu porukom da je zatražio povlačenje kontroverzne reklame koja je razljutila navijače Reala, a u kojoj je glavna zvijezda Cesc Fabregas. Scenarij reklame ukratko ide ovako: nakon igračeva imena i prezimena preko ekrana ide slogan "Hear what you want", navijači Reala slijevaju se prema Santiago Bernabeuu, riječ je o „el clasicu“, Madridom odjekuje uvredljivo skandiranje „Puta Barça, puta Catalunya“,a kroz masu ljudi ulicama klizi očito Barcin autobus u kojem se nalazi Fabregas, koji gleda razjarene navijače Reala, sluša glazbu preko slušalica i ništa ne čuje.

Nakon emitiranja reklame, preko društvenih mreža krenula je lavina protesta iz Madrida. Madrižani smatraju kako je reklama uvredljiva, smatraju da su prikazani kao primitivna rulja koja ne bira riječi s kojima bi uvrijedila suparnika. Neki tvrde da taj slogan izvikuju isključivo Realovi „ultrasi“, i to na utakmici, što ipak ne odgovara sasvim istini, ako ćemo iskreno. To znaju svi koji su bili na nekom od „el clasica“ u Madridu. Ali, slična situacija je i u Barceloni gdje se „iskrivljenim glagolima“ redovito zasipaju Madrižani.

„Ne odobravamo poruke kojima se vrijeđa suparnika tako da smo zatražili da se povuče iz opticaja ta reklama“, otkrio je predsjednik Barcelone. Potez koji je izazvao odobravanje u Madridu. No, autori reklame već su postigli cilj - o njoj priča cijela Španjolska i dobar dio Europe i svijeta. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider