Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"
Ostali sportovi
skinuto prokletstvo

VIDEO Pogledajte kakvu je ludnicu izazvao Miočić u Clevelandu

Stipe Miočić učinio je 'ukleti' grad Cleveland jako ponosnim osvajanjem UFC pojasa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Proteklog vikenda pred više od 45 tisuća navijača Stipe Miočić postao je novi UFC prvak u teškoj kategoriji nokautiravši dosadašnjeg prvaka, Brazilca Fabricija Werduma na stadionu u Curitibi.

Do naslova na spektaklu UFC 198 Miočić je stigao nokautom desnim krošeom u prvoj rundi. Werdum je u trećoj minuti napao kada je sijevnula kontra desnicom i to je bio kraj.

"Cleveland imamo prvaka, Hrvatska imate prvaka", ispalio je Miočić nakon borbe.

Iako je nama drago što Stipe domovinu svojih roditelja uvijek gura u prvi plan, priča o Clevelandu je zbilja nešto posebno. Već prije meča je Miočić najavljivao kako će ovo biti početak skidanja dugog prokletstva koje prati profesionalne sportaše iz tog grada. Prvenstveno se to misli na franšize iz četiri najveća američka sporta.

Nakon San Diega, Celeveland je grad koji ima najdužu sušu. Najduže čekaju neki naslov, još tamo od 1964. godine kada su imali NFL prvake Cleveland Brownse. Koliko su stanovnici Clevelanda čeznuli za naslovom najbolje oslikava video snimljen u jednom baru gdje je nastao potpuni kaos u trenutku kada je Stipe krošeom nokautirao Werduma.

"Idemo Cavsi! Ja sam počeo, vi nastavite. Jedan naslov je tu, donesite nam i drugi", poručio je Miočić košarkašima Cleveland Cavaliersa koji u utorak kreću u borbu za veliko NBA finale.

Mogla bi ovo biti velika godina za Cleveland kada je sport u pitanju. Miočić je već donio jedan naslov u grad, dok su Cavsi sve veći i veći favoriti za osvajanje NBA naslova. Nakon prva dva kruga su i dalje stopostotni, te su izraziti favoriti u finalu Istoka u kojem igraju protiv Toronto Raptorsa. U velikom finalu čekali bi ih Golden State Warriorsi, prošlogodišnji pobjednici, ili Oklahoma City Thunder.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider