Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Modrić i Rakitić uz bok svima

VIDEO Najjača Hrvatska još od '98.: Neka Francuska opet bude sretna

Reporter Nove TV Milan Stjelja napravio je analizu vrijednosti skupine D na Euru kao i potencijalni sastav s kojim će Čačić krenuti na Turke.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska je na francuski Euro otputovala s najkvalitetnijom momčadi još od 1998. i ere originalnih Vatrenih. Što je najvažnije, to potvrđuje i međunarodno nogometno tržište.

Igrači koji su se našli na finalnom popisu izbornika Ante Čačića vrijede ukupno 272 milijuna eura po čemu je hrvatska nogometna reprezentacija sedma na nadolazećoj smotri.

Što tek reći za fenomenalne Španjolce? Vicente del Bosque na raspolaganju ima mega momčad vrijednu 557 milijuna eura. Od njih su vrijedniji tek svjetski prvaci Nijemci i to za pet milijuna eura.

Ostale dvije reprezentacije iz skupine D ne pripadaju kategoriji najbogatijih. Turska ima momčad od 186 milijuna eura i po tome je deveta na Euru dok su Česi 19., s igračima procijenjenim na 64 milijuna eura.

Modrić i Rakitić uz bok najvrijednijim Španjolcima

Kada se u fokus uzmu tri najvrijednija igrača, Furija je i tu nadmoćna. Sergio Busquets i Koke vrijede 50, a Cesc Fabregas 45 milijuna eura. Naš najvrijedniji dvojac - Luka Modrić i Ivan Rakitić - može stati uz bok bilo kojem Španjolcu, ali raskorak je očit kad se u priču uvede naša treća zvijezda. Ivan Perišić je naš najučinkovitiji igrač, ali ga nogometno tržište cijeni na 19 milijuna eura.

Kod Turske je Arda Turan s 35 milijuna eura najvrijedniji, nakon njega slijedi mlada i opasna zvijezda Hakan Calhanoglu (18) te jedan od najiskusnijih, Mehmet Topal (12).

Česi i u ovoj priči figuriraju kao najslabija momčad skupine. Da nema vremešnog, ali i dalje kvalitetnog Petra Čecha (12 milijuna eura) ne bi imali igrača s dvoznamenkastom vrijednošću. Slijedi ga veznjak Vladimir Darida (7) te stoper Marek Suchy (4.5).

Nema nedoumica oko početne postave. Ili ipak ima?

Što se tiče same postave, tu i nema previše nedoumica. Na golu će biti pouzdani Danijel Subašić baš kao što su svoje pozicije u obrani zacementirali Srna, Ćorluka i Vida. Pitanje je tko će na lijevog beka - Šime Vrsaljko ili Ivan Strinić.

U veznoj liniji sasvim je jasno da su Rakitić i Modrić neizostavni članovi udarnih 11. Uz njih bi trebao zaigrati Marcelo Brozović iako se zna da Čačić jako cijeni i Milana Badelja.

Na poziciji lijevog krila potpuno je neupitan Ivan Perišić, na desnoj strani bit će jedini HNL-ovac Marko Pjaca dok će napad predvoditi jedan od ljubimaca nacije Mario Mandžukić.

Pa eto, poželimo im što uspješnije natjecanje. Neka Francuska opet bude sretna za Hrvatsku.

Golmanija

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider