Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Junak 'Kuba'

Poljska preko Ukrajine do drugog mjesta i osmine finala sa Švicarskom

U utakmici 3. kola skupine C na Euru Poljska je u Marseilleu svladala Ukrajinu s 1-0...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ovom pobjedom Poljska je sa sedam bodova zauzela drugo mjesto u skupini, iza Njemačke koja je također osvojila sedam bodova, ali i ostvarila bolju razliku pogodaka pa je osvojila prvo mjesto, dok je Ukrajina natjecanje na Euru završila bez bodova i bez postignutog pogotka. U ovoj skupini treće mjesto je s tri boda osvojila Sjeverna Irska.

Pogodak Poljske protiv Ukrajine možete vidjeti OVDJE.

Poljska je uraganski krenula u dvoboj, te je u prve tri minute imala dvije stopostotne prilike koje su zapucali njezini napadači Milik i Lewandowski. Prvo je Milik uletio u kazneni prostor s lijevoga krila, no njegov udarac sa 10-ak metara obranio je Pjatov. Samo nekoliko sekundi potom Milik je preuzeo ulogu asistenta, odlično je ubacio u kazneni prostor za Lewandowskog koji je ostao nečuvan na 7-8 metara od vrata, ali je najbolji poljski strijelac netipično za njega u čistoj prilici prebacio gol.

Nakon neuvjerljivog ulaska u utakmicu, Ukrajina je u nastavku prvog poluvremena zagospodarila terenom, no njezini napadači promašili su nekoliko odličnih situacija za pogodak. Prvu veliku priliku upropastio je Jarmolenko koji se u 25. minuti sjurio po desnoj strani napada, ali nakon što je ušao u kazneni prostor promašio je vrata. Samo pet minuta potom poljskim vratima je zaprijetio i Konopljanka, ali njegov udarac sa 20-ak metara je pogodio mrežu s vanjske strane. Konopljanka je imao još jednu odličnu situaciju u 40. minuti, nakon što je Butko prošao po lijevom krilu i vratio prizemnu loptu na udarac sa sedam metara Konopljanki, veznjak Seville je promašio loptu.

Raspored, rezultati i tablice

Kazna za ukrajinske promašaje uslijedila je početkom drugog poluvremena kada je Poljska povela golom Jakuba Blaszczykowskog koji je u igru ušao početkom nastavka. Milik je odlično uočio prazan prostor iza ukrajinske obrane u koji je utrčao Blaszczykowski, ovaj je potom 'lažnjakom' prevario Rotana i pogodio suprotnik kut nemoćnog Pjatova.

U samoj završnici Ukrajina je imala nekoliko izglednih situacija za pogodak koji bi joj donio i utješni bod, no Zozulja je u 80. minuti bio neprecizan udarcem glavom, dok je Fabianski u 82. minuti uspio ukrotiti udarac Rotana sa više od 20 metara.

Poljska će kao drugoplasirana iz skupine C u osmini finala igrati protiv Švicarske, koja je osvojila drugo mjesto u skupini A. To je ujedno i prvi poznati par osmine finala, a utakmica će se igrati u subotu u Saint-Etienneu (15 sati).

UKRAJINA - POLJSKA 0-1

Stadion Velodrome

GLEDATELJA: 60.000

SUDAC: Moen (Nor)

STRIJELAC: 0-1 Blaszczykowski (54)

UKRAJINA: Pjatov - Fedeckij, Hačeridi, Kučer, Butko - Jarmolenko, Zinčenko (Kovalenko, 73), Rotan, Stepanenko, Konopljanka - Zozulja (Timoščuk, 90+2)

POLJSKA: Fabianski - Cionek, Glik, Pazdan, Jedrzejczyk - Zielinski (Blaszczykowski, 46), Krychowiak, Jodlowiec, Kapustka (Grosicki, 71) - Milik (Starzynski, 90+3), Lewandowski

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider