Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dramatična završnica

Rusija u sudačkoj nadoknadi šokirala Englesku i uzela bod!

U susretu 1. kola B skupine EURA u Marseilleu su nogometaši Engleske i Rusije igrali 1-1 (0-0), a Rusi su do izjednačenja stigli u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Englezi su poveli golom Erica Diera u 73. minuti, a Ruse je poraza spasio kapetan Vasilij Berezuckij (90+2).

Mlada i poletna engleska momčad još jednom nije uspjela slaviti u prvoj utakmici velikih natjecanja, a protiv Rusije su pobjedu i tri boda propustili u zadnjoj minuti dvoboja. Englezi su na Velodromeu bili bolja momčad, imali su mnogo prilika, ali su pokazali veliku neefikasnost. Kad su uspjeli povesti sjajnim golom Diera, neoprezno su dopustili Rusima da praktički iz nečega izjednače, te su zakomplicirali situaciju u ovoj skupini u kojoj vodi Wales.

Golove s utakmice Engleske i Rusije pogledajte OVDJE.

'Crna uvertira' u dvoboj u Marseilleu bili su, nažalost, žestoki sukobi engleskih, ruskih i francuskih navijača, koji su trajali tri dana i nisu prestali ni nakon početka utakmice. Engleski navijači su, zbog svih događanja u gradu, žestoko izviždali rusku himnu.

Dvoboj je počeo vrlo živahno, a prva šansa na utakmici bila je udarac Lallane u 7. minuti nakon prodora Walkera, no ruski vratar Akinfejev je bio spreman i oprezan. U 12. minuti Smalling puca glavom ravno u Akinfejeva, a na drugoj strani na sličan način u 17. minuti uzvraća glavom Ignjaševič,a engleski vratar Hart je spreman. U 22. minuti Lallana je neprecizan, ovaj puta nogom, a u 35. minuti udarac je okušao i Rooney, ali je i njegov udarac bio upućen ravno u vratara.

Raspored, rezultati i tablice

Rusi su bolje počeli drugo poluvrijeme, napravili su nekoliko opasnih situacija ispred Hartova gola, a u 63. minuti veznjak Smolov je uputio opasan udarac koji je otišao zamalo pored desne vratnice. U 71. minuti najbolja prilika na utakmici - ubačaj Rosea odbijen je na 13 metara, a na loptu natrčava Rooney i upućuje snažan prizeman udarac, koji Akinfejev uspijeva odbiti u gredu. No, dvije minute kasnije Englezi su poveli fantastičnim pogotkom Erica Diera iz slobodnog udarca s 18 metara.

Mladi veznjak Tottenhama je uputio snažan i precizan udarac, koji vratar Akinfejev, iako je to bilo na strani koju je on pokrivao, nije uspio zaustaviti. Iako Rusi nisu uspijevali doći ni do poluprilike u preostalom vremenu to ipak nije bio pobjednički gol jer su Rusi izjednačili u drugoj minuti sudačke nadoknade zahvaljujući neopreznosti engleske obrane. Glušakov je ubacio iz očaja visoku loptu u šesnaesterac, a kapetan Vitalij Berezuckij je bio najviši u skoku i glavom lobao neopreznog Harta.

ENGLESKA - RUSIJA 1-1

Strijelci: 1-0 Dier (73), 1-1 V. Berezuckij (90+2)

Pred 60.000 gledatelja na stadionu Velodrome sudio je Talijan Nicola Rizzoli

ENGLESKA: Hart - Walker, Smalling, Cahill, Rose - Rooney (Wilshere, 77), Dier, Alli - Lallana, Kane, Sterling (Milner, 87)

RUSIJA: Akinfejev - Smolnikov, Ignjaševič, V.Berezuckij, Ščenjikov- Neustädter (Glušakov, 80), Golovin (Širokov, 77)- Smolov (Mamajev, 85), Šatov, Kokorin - Dzjuba

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider