Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'imali smo i malo sreće'

Čačić otkrio kako je zaustavio Španjolsku te izdvojio tri junaka

Izbornik Ante Čačić ponosan je svoju momčad i misli kako su zaslužili prvo mjesto u skupini.

Onako nasmijan izbornik Ante Čačić naprosto je blistao dan nakon pobjede Hrvatske protiv Španjolske. Nakon što su svoje dojmove s medijima podijelili mladi lavovi Marko Pjaca i Marko Rog, na press konferenciju je stigao izbornik.

*Kako ste pripremili utakmicu?

„Vodili smo računa gdje možemo biti dobri protiv njih, gdje možemo tražiti šansu. Znamo kakvu momčad imaju, da većina igrača dolazi iz Barcelone, Reala i Atletica i da je igra reprezentacije preslika igre Barcelone. Znali smo da ako ne budemo kompaktni i ako ne skratimo linije, da su nam šanse jako male. Morali smo zatvoriti koridore, a najvažnije je da kod oduzete lopte odmah imamo rješenje'', rekao je izbornik i nastavio:

''Prvo poluvrijeme imali smo dosta problema, jer se nismo držali plana, prečesto smo izlazi gore, a u drugom dijelu smo to iskorigirali. Opet smo držali svoj gard, igrali smo za gol više, imali smo i malo sreće, obranili smo jedanaesterac. Mislim da smo apsolutno zaslužili prvo mjesto. Ali od jedne pobjede se ne živi, prvenstvo tek počinje, nema više poravnog. Moramo biti maksimalno pripremljeni. I dalje mislim da se još možemo dignuti, još ima rezerve kod određenih igrača. Uzlazna je linija kod Rakitića, Perišića... Prezentacije naše momčadi izbacile su tri junaka Modrića, Rakitića i Perišića. U ovoj utakmici smo proširili fond igrača.“

Ivica Medo

*Bojite li se opuštanja? Hrvatskoj se otvorio ždrijeb, divovi su drugom dijelu.

„Nema ovdje lakog ždrijeba, lakog protivnika, možda ovo izgleda lakše, ali put do vrha je uvijek težak. Nijedan reprezentacija nije ovdje slučajno.“

*Modrić i Mandžukić će biti spremni?

„Oni su radili po posebno režimu. Imamo još jedan trening ovdje. Mislim da su spremni.“

*Ima li želje za osminu finala?

„Ima previše kombinacija, pa nisam razmišljao. Sačekat ćemo večerašnje utakmice.“

*Momčad izgleda svježe.

„Mislim da smo do sada dobro upravljali trenažnim procesom. Neki su od vas kritizirali su me što sam izabrao lakše protivnike pred Euro. To se pokazalo dobro. Turska je imala jake utakmice, pa eto. Moramo biti zadovoljan. Jedino što imamo vremena jest taktika, slaganje momčadi.“

Čačić ponosan na sebe i momčad

*Nadmudrili ste Del Bosquea? Jeste li ponosni?

„Jako sam ponosan što sam hrvatski izbornik. Da, jako sam ponosan, ponosan sam na naše igrače, na njihovu ozbiljnost i trud, da naprave nešto veliko. Hrvatska reprezentacija puno je više od nogometa.

*Imate slatke brige. Za prvu momčad konkurira bare 17-18 igrača. Je li moguća promjena početne postave i kolika je šansa da Kalinić zamijeni Mandžukića? Dolazi li to u obzor?

„Meni je važno da imam što više igrača na dispoziciji. Sve dolazi u obzir. Imamo širok krug igrača i svi konkuriraju. Osim toga, Mandžukić i Kalinić ne isključuju jedan drugoga,, zaključio je Čačić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider