Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čačićevih 15

Čačić bez najboljih: 'Možemo proći skupinu, a onda je sve otvoreno'

Izbornik Ante Čačić održao je konferenciju za medije uoči okupljanja reprezentacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Danas u Zagrebu počinje akcija Euro 2016. Tijekom popodneva okuplja se hrvatska nogometna reprezentacija koja u nedjelu putuje na prvi dio priprema u Terme Sveti Martin.

Izbornik Ante Čačić u ponedjeljak je objavio popis od 27 reprezentativaca na koje računa na pripremama, a uoči okupljanja još je jednom medijima predstavio plan.

"Na današnjem okupljanju neće biti svi igrači. Dio će se pridružiti kasnije. Ćaleta-Car stiže u nedjelju, Ćorluka 23. svibnja. Danas očekujem 17 igrača i četiri golmana'', rekao je Čačić koji neće moći računati na igrače Reala Luku Modrića i Matea Kovačića sve do 3. lipnja.

"Priželjkujem da nam što veći broj igrača dođe zdrav, da oni koji još igraju naprave dobre rezultate i održi im dobro raspoloženje, da napravimo ono što smo zacrtali kroz pripreme te tako dobro zakoračimo u natjecanje u skupini. Mislim da nam nije hendikep što će nekolicina igrači doći naknadno, svi imaju takve situacije, a mi zato i jesmo Hrvatska - imamo igrače koji igraju na visokoj razini, čak i da po četvrti puta zaredom mogu osvojiti Ligu prvaka."

Ivan Rakitić kasnit će nekoliko dana zbog sponzorskih obaveza Barcelone koja putuje u Katar nakon finala Kupa kralja u nedjelju. Finale Kupa Italije u subotu igra Mario Mandžukić, kao i Darijo Srna u Šahtaru. Oni će se reprezentaciji priključiti tek 29. svibnja.

15 igrača na koje računa

"Najvažnije da se opterećenja raspodijele i da igrači održe formu koju imaju. 14, 15 igrača podnose najveći teret. Preostali igrači moraju biti oni na koje u budućnosti možemo računati'', poručio je izbornik.

Osim vratara, Čačićeva 15-orica trebali bi biti Srna, Vrsaljko, Ćorluka, Vida, Brozović, Modrić, Rakitić, Perišić, Mandžukić, Pjaca, Kalinić, Badelj, Schildenfeld, Kovačić, Kramarić te eventualno Strinić ako se odluči na igru s klasičnim lijevim bekom.

''Da, koristit ću Ivana Strinića na utakmici s Moldavijom u petak. Nedostaju ti igrači pa će većina dobiti priliku.''

''Bit ću razočaran ako Hrvatska na Euru ne pruži najbolje što zna'', rekao je izbornik od kojeg će još više razočarani biti navijači. Oni očekuju da upravo on s ovakvim zvjezdanim kadrom poluči uspjeh koji nije uspio napraviti Niko Kovač u Brazilu.

Vjeruje u prolazak skupine

Bi li izostanak prolaska Vatrenih u osminu finala bio neuspjeh?

"Svi bismo bili nesretni da ne prođemo skupinu, a ja bih bio najnesretniji. Tko voli svoju reprezentaciju i domovinu - hrvatska je reprezentacija više od samog nogometa - njemu bi to teško palo. No, u nogometu se treba poklopiti mnogo čimbenika za pravi rezultat. Želim da budemo svoji, a onda uz puno poštovanje suparnicima vjerujem da možemo do drugog kruga i tada je sve otvoreno", smatra izbornik.

Čačić je istaknuo kako na Euru ima sjajnih reprezentacija.Na pitanje o favoritima, odgovorio je:

''Imamo puno odličnih ekipa. Njemačka, Španjolska, Belgija, Francuska Italija, a bit će tu i iznenađenja. Hrvatska iznenađenje? Pa zar bi to bilo iznenađenje? Idemo korak po korak.''

Hrvatskoj reprezentaciji raspored Eura u Francuskoj donio je prvo utakmicu s Turskom 12. lipnja nakon čega slijede ogledis Češkom i Španjolskom.

Tko po vama ne bi trebao biti među 23 putnika na Euro?

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider