Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jeste li za biznis ili identitet?

FOTO Dok Barca forsira svoju djecu, Real ih uništava: Evo dokaza!

Perez je od početka svojeg drugog mandata na mjestu predsjednika Reala potrošio više od 700 milijuna eura na kupovinu novih igrača

Iako je u dosadašnjem dijelu ljetnog prijelaznog roka na samo tri igrača – Kroos, Rodriguez i Navas - potrošio 115 milijuna eura, Florentino Perez nema namjeru „povući ručnu“. Svim snagama bacio se na realizaciju još jednog mega-transfera.

Real neće mirovati: Perez najavio nove spektakularne transfere!

Predsjednik Real Madrida želi dovesti na Santiago Bernabeu napadača Monaca i kolumbijske reprezentacije Radamela Falcaa. Dolazak još jedne velike zvijezde vjerojatno bi značio odlazak Angela Di Marije u Paris SG. Kako god, svlačionica Reala ionako je nakrcana klasnim nogometašima, a mjesta u udarnoj momčadi nema za sve.

Perez potrošio više od 700 milijuna eura

Perez je od početka svojeg drugog mandata na mjestu predsjednika Reala potrošio više od 700 milijuna eura na kupovinu novih igrača. Perez je po ustaljenom običaju uglavnom kupovao internacionalne zvijezde, ali i neke talentirane španjolske igrače, poput Asiera Illarramendija i Isca, s kojima Perez očito nije imao strpljenja.

To sugerira kupovina Tonija Kroosa i Jamesa Rodrigueza koji će im zasigurno dodatno zatvoriti prostor. Real je posljednjih godina kupovao neke španjolske igrače samo da se kupe, poput Negreda, Juanfrana, Pedra Leona ili Sergija Canalesa, a ni njegovi talenti kao što su Mata ili Soldado nisu dobili gotovo nikakvu šansu.

Barcelona forsira svoju djecu

Za razliku od Barcelone koja posljednjih godina forsira igrače iz svojeg omladinskog pogona, Perezov Real nastavlja kročiti utabanim stazama profita. Dvije različite politike i filozofije. Barcelona je iz različitih razloga izgubila Valdesa, Puyola, Fabregasa, Dos Santosa, Tella i Cuencu, no ustrajala je na politici promoviranja svoje „djece“.

Više od pola momčadi poniklo je u La Masiji: Masip, Rafinha, Deulofeu, Montoya, Piqué, Xavi, Pedro, Iniesta, Messi, Bartra, Busquets, Jordi Alba i Sergi Roberto. Barcelona također dovodi velike inozemne zvijezde, kao što je Luis Suarez, ali u posljednjih nekoliko godina potrošila je bitno manje novca na pojačanja od Reala te će njezinu udarnu postavu i sljedeće sezone sačinjavat uglavnom domaći igrači. Iako su i jedni i drugi veliki potrošači, s dvama najvećim proračunima u svijetu nogometa, razlika u pristupu je ipak dosta očita.

Ostala samo petorica

Dok se Real odrekao Morate, a na njegovo mjesto doveo Rodrigueza, Barca je prodala Alexisa Sancheza i vratila Deulofeua.
U Realu je obratna situacija, od ukupno 22 igrača iz prve momčadi samo su petorica Realova djeca – Casillas ili Diego Lopez, jedan od njih dvojice gotovo sigurno odlazi, a čini se da će to biti Casillas koji je navodno dobio sjajnu ponudu Arsenala, potom Arbeloa, Carvajal, Nacho i Jesé.

Nakon dolaska Navasa, Casillas ili Lopez će na klupu, a u prvih 11 bit će samo Carvajal. Dakle, tek jedan igrač iz omladinskog pogona Reala. Neki španjolski analitičari zamjeraju Perezu da ovakvom politikom nastavlja s uništavanjem domaćih nogometaša te da mu je važan samo novac a ne i dobrobit španjolskog nogometa, odnosno španjolske reprezentacije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider