Košarka
SPORTOVI
Košarka
Babo izrešetao Celticse

Trener priznao pogrešku: Bojan dobio veću ulogu, Wizardsi srušili NBA rekord

Trener Wizardsa Scott Brooks priznao je da Bogdanović zaslužuje više minuta, a Bojan mu je odmah zahvalio odličnom partijom u rušenju NBA rekorda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bojan Bogdanović je odigrao solidnu prvu utakmicu protiv Boston Celticsa. Iako je u početku bio rupa u obrani koju su Celticsi nemilosrdno koristili, kada je drugi put ušao u igru ubacio je brzih 10 koševa i vratio Wizardse u utakmicu.

Celticsi su na krilima nevjerojatne šuterske večeri ipak slavili, a u drugoj su na krilima nevjerojatnog Isaiaha Thomasa slavili iako su Wizardsi vodili gotovo cijelu utakmicu. Trener Scott Brooks u cijeloj je utakmici koristio samo devet igrača, a Bogdanović je dobio tek osam minuta.

Skraćena rotacija Wizardsa nije izdržala napornu utakmicu koja je otišla u produžetak, a iako je jasno da je Bogdanovićeva minutaža skraćena zbog problema u obrani, Brooks je nakon utakmice priznao da mu je trebao dati više minuta. Pogrešku je ispravio u trećoj utakmici u kojoj je Bojan dobio 29 minuta, a iskoristio ih je za double-double učinak od 19 koševa i 10 skokova.

Njegove tri trice iz tri pokušaja u prvoj četvrtini dale su veliki doprinos u uvjerljivoj 39:17 pobjedi u prvoj četvrtini, a Celticsi se od ovog deficita nisu oporavili do kraja utakmice. Wizardsi su ovom utakmicom postavili novi NBA rekord – nitko u povijesti nije zabio više koševa u prvim četvrtinama prvih triju utakmica jedne playoff serije. Ukupno su u prvim četvrtinama ubacili čak 119 koševa.

U prvoj utakmici imali su 14 koševa prednosti nakon prve dionice, u drugoj 13, a u trećoj 22. Takva otvaranja utakmica samo potvrđuju kolika je razlika između prve petorke i klupe Wizardsa. Prva petorka je među najboljima u ligi, ali klupa se ne može nositi s rezervama Bostona, a nisu pomagale ni rotacije Scotta Brooksa koji je teško pronalazio postave koje mogu zaustaviti curenje.

U trećoj utakmici Bogdanović je napokon dobio ulogu šestog igrača zbog koje je i doveden, a to se odmah isplatilo Wizardsima koji su uništili Celticse i seriju ponovno učinili zanimljivom. Dobra vijest za Wizardse je i povratak rezervnog centra Iana Mahinmija koji donosi čvrstinu u obrani kada na parketu nije Marcin Gortat. Sljedeća utakmica igra se u Washingtonu, a Wizardsi imaju odličnu priliku poravnati seriju na 2:2.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider