Automoto
SPORTOVI
Automoto
Pesimistična prognoza

Vodeći neurolog tvrdi: Schumi će biti paraliziran cijeli život!

''Michael Schumacher (45) ostat će paraliziran ostatak svog života'', tvrdi jedan od vodećih svjetskih neuroloških stručnjaka Erich Riederer...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sedmerostruki pobjednik u Formuli 1 Michale Schumacher probudio se prije četiri dana iz kome, nakon što je u istoj bio gotovo šest mjeseci. Međutim, brojni stručnjaci, među kojima je i Riederer, tvrde da će kvaliteta ostatka Schumacherova života biti vrlo "limitirana".

''Ostat će nepokretan cijeli svoj život i uvijek će biti ovisan o drugima. Bit će uspjeh ukoliko će kroz tri mjeseca moći samostalno iz ležećeg položaja sjesti ili samostalno upravljati elektroničkim invalidskim kolicima'', smatra Riederer, koji smatra da je buđenje iz kome nakon šest mjeseci uspjeh sam po sebi.

''To je nevjerojatno pozitivna stvar kada se netko nakon pola godine vrati iz kome. Za njega i njegovu obitelj je to pozitivna stvar. Vrlo važna za daljnji razvoj stvari'', kaže neurološki stručnjak.

Podsjetimo, Schumacher je doživio nesreću na skijanju u Meribelu 29. prosinca prošle godine, te se od tada u bolnici u francuskom Grenobleu nalazio u stanju umjetno inducirane kome.(TS)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider