Automoto
SPORTOVI
Automoto
svijet jedva čeka

Rossi ide do kraja, vozači se podijelili: Evo tko će ga sve pustiti da prođe!

Prvi vikend u studenom donosi 'utrku stoljeća', posljednju u kontroverznoj završnici dramatične MotoGP sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Valentino Rossi odlučio je otići od kraja, a to znači Sportski arbitražni sud (CAS) u Švicarskoj, javlja Gazzetta dello Sport . Tamo će tražiti pravdu odnosno tri oduzeta boda i start s posljednjeg mjesta u zadnjoj utrci MotoGP sezone u Valenciji za koju je rasprodano svih 110 tisuća ulaznica!

'Utrka stoljeća': Rossi protiv Lorenza i više od 100 000 'mrskih neprijatelja'

Rossi će se žaliti na odluku da je udarcem nogom srušio Marca Marqueza u Sepangu, a u njegovu se korist okreće svjetska javnost. Ne samo da je Katalonac Marquez nesportski smetao legendarnom Talijanu u pokušaju da pomogne Španjolcu Jorgeu Lorenzu, već mnogi tvrde kako udarca nije ni bilo nego je Marquez pao jer se previše motociklom približio Rossiju te ga dotaknuo i izgubio ravnotežu.

CAS bi po hitnom postupku čak mogao donijeti odluku početkom sljedećeg tjedna, a FIM će suspendirati kaznu do odluke Sportskog arbitražnog suda, pišu katalonski mediji.

Do utrke u Valenciji, na kojoj Rossi mora startati s posljednjeg mjesta zbog kazne Disciplinske komisije, ostalo je više od tjedan dana. Pojavile su se špekulacije na čijoj su strani vozači koji će biti tek sudionici u velikoj borbi Rossija i Lorenza za naslov prvaka.

Podsjetimo, Lorenzo zaostaje sedam bodova za Rossijem, a da bi se domogao naslova prvaka, svog 10. u karijeri (računajući sve klase), Talijan mora osvojiti jedno od prva dva mjesta. Može biti i slabije rangiran, ali pritom Lorenzo ne bi smio slaviti. Nažalost za Yamahu, sve ovo se događa između dvaju momčadskih kolega.

Katalonski Mundo Deportivo piše kako će talijanski vozači Danilo Petrucci , Andrea Iannone i Andrea Dovizioso (ovaj posljednji je to demantirao) sigurno propustiti Rossija na putu prema vrhu. No, i mnogi drugi su navodno stali na njegovu stranu pa će vjerojatno lako proći i pored Mavericka Viñalesa, Jacka Millera, Nickyja Haydena, Bradleyja Smitha i Tonija Eliasa.

Grand Prix u Valenciji će zbog svega ovoga biti spektakularan i imat će pozornost cijelog svijeta. Završnica sezone najboljih motociklista ovaj je put zasjenila čak i jednu Formulu 1.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider