Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odlazi kao gubitnik

Mourinho i Real sklopili pakt: Ipak neće 'omastiti brk'!

Jose Mourinho i Florentino Perez postigli su dogovor da portugalski trener napusti klupu Real Madrida 30. lipnja ove godine...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jose Mourinho napustit će Santiago Bernabeu krajem lipnja, javljaju španjolski mediji bliski kancelarijama Real Madrida, službenog najboljeg kluba 20. stoljeća koji ove sezone nije osvojio niti jedan važan trofej. Dovoljan argument za rastanak s portugalskim stručnjakom koji je sjedio na klupi Reala u posljednje tri godine.

>> Mourinho naredio, Chelsea prodaje Torresa: Cijena? Prava sitnica

Mourinho će uzeti još plaću za lipanj ove godine i potom će se rastati s "kraljevskim klubom". Ranije je procurila vijest da će Uprava Real Madrida u ponedjeljak službeno potvrditi Mourinhov odlazak iz Reala, a da će odluka biti objavljena javnosti tijekom predstojećeg tjedna, najvjerojatnije u utorak.

Mourinho će odraditi još dvije utakmice na klupi Reala, protiv Real Sociedada i Osasune, ako ga Španjolski nogometni savez na kazni zbog crvenog kartona koji je zaradio na finalnoj utakmici Kup kralja, koju je Real izgubio od gradskog suparnika Atletica 2:1 nakon produžetka.

Real i Mourinho rastat će se u mirnom tonu, obje strane su se složile da neće tražiti nikakvu kompenzaciju. Dakle, Portugalac ovaj put neće "omastiti brk" kao kad je iz Chelseaja otišao u Inter i dobio otpremninu od 20 milijuna eura. Mourinho, koji je potpisao ugovor s Realom do 2016., prema svemu sudeći će nastaviti karijeru u londonskom Chelseaju, dok Real još uvijek nije objavio tko će ga naslijediti. Najveći kandidati su Carlo Ancelotti i Jupp Heynckes, trenutačni treneri PSG-a i Bayerna. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider